ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΥΓΑΡΙΑ TV--SOYPER MARKET APOSTOLHS

Παραλία Λυγαριά, Ηράκλειο

Η αμμουδερή παραλία 2 χιλιόμετρα Ανατολικότερα από το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας, βρίσκεται 16 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από το Ηράκλειο, 2 χιλιόμετρα περίπου από την Εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου και είναι μια παραλία που δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια και τους ισχυρούς ανέμους της περιοχής.

Σχετικά καλά οργανωμένη παραλία, αλλά επειδή βρίσκεται σχεδόν κολλητά με την Αγία Πελαγία προσφέρει στον κολυμβητή την σχετική ησυχία μιας ωραίας αμμουδερής παραλίας με λιγότερο κόσμο από την Αγία Πελαγία, σε συνδυασμό με τις κοντινές διευκολύνσεις για φαγητό και διαμονή.
Η πρόσβαση από το Ηράκλειο είναι πολύ εύκολη με τακτικά και πυκνά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί και με νοικιασμένα ή ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Η παραλία μέσω του παλιού δρόμου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 24 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.


Nearest places of interest
Παραλία Μαδέ
0.7kmΠαραλία Αγίας Πελαγίας
1.1km
Παραλία Κλαδισσός
1.5kmΠαραλία Αμμούδι (Μπουρούνι της Ρογδιάς)
1.6km
Παραλία Παναγιά (Φρασκιά)
1.7kmΠαραλία Ψαρομούρα
1.7km
Παραλία Οικισμού Θησέα
1.9kmΠαραλία Μονοναύτης
2km
Μονή Σαββαθιανών κοντά στη Ρογδιά
3.4kmΤο μέγαρο των Μοδινών στη Ρογδιά
3.8km
Παραλία Παλιόκαστρο
3.8kmΦρούριο Παλιόκαστρο


LIVE PODOSFAIRO NOVA KRHTH  TV                         undefinedundefinedundefinedundefined 
Η Λυγαριά βρίσκεται 21km βορειοδυτικά του Ηρακλείου και 1km ανατολικά της Αγίας Πελαγίας. Ο κόλπος της Λυγαριάς είναι κλειστός και προστατεύεται από τους ανέμους της περιοχής. Στη Λυγαριά υπάρχουν τα ερείπια της παλιάς μονής της Παναγίας της Λυγαριανής, στην οποία ασκήτεψαν πολλοί μοναχοί κατά το παρελθόν. Έτσι, η περιοχή παίρνει το όνομα της από το μοναστήρι αυτό, το οποίο με τη σειρά του παίρνει το όνομα του από το όμορφο φυτό λυγαριά, με τα εύκαμπτα κλαδιά και τα όμορφα ροζ λουλούδια, το οποίο αφθονούσε στην περιοχή.
Η παραλία είναι πολύ όμορφη με χοντρή άμμο και γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά, ενώ τα καϊκάκια κάνουν το τοπίο μαγικό. Το ανατολικό της τμήμα είναι λιγότερο προστατευμένο από το κύμα και μαζεύει περισσότερη βρωμιά. Αντίθετα, όσο πηγαίνετε δυτικά το νερό γίνεται καθαρότερο και ήρεμο. Σε όλη την παραλία υπάρχουν λεία βράχια μόλις μπαίνετε, εκτός το δυτικό τμήμα, που υπάρχει άμμος. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια αθλήματα, σχολή κατάδυσης, beach bars, ταβέρνες και δωμάτια. Ειδικά τα σαββατοκύριακα επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς χιλιάδες ντόπιοι την επιλέγουν για το μπάνιο τους. Ακόμη και το παρκάρισμα είναι πολύ δύσκολο τότε.

Αν περπατήσετε τον δρόμο που ανηφορίζει στο δυτικό τέρμα της παραλίας και  κατευθύνεται βορειοανατολικά, θα βρεθείτε στην κορυφή του ακρωτηρίου που προστατεύει τη Λυγαριά στα βόρεια. Ακριβώς από πίσω υπάρχει μια κρυμμένη πανέμορφη
"ατομική" παραλία
, με χοντρή άμμο και βοτσαλάκι, αλλά ανοιχτή στους βοριάδες. Σε αυτήν καταλήγει ένα πέτρινο μονοπάτι που ξεκινάει από ένα σπίτι που βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού. Αν και φαίνεται σαν ιδιωτική, σας υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στην Ελλάδα, άρα έχετε κάθε δικαίωμα να την απολαύσετε!Nearest places of interest
Παραλία Μαδέ
0.7kmΠαραλία Αγίας Πελαγίας
1.1km
Παραλία Κλαδισσός
1.5kmΠαραλία Αμμούδι (Μπουρούνι της Ρογδιάς)
1.6km
Παραλία Παναγιά (Φρασκιά)
1.7kmΠαραλία Ψαρομούρα
1.7km
Παραλία Οικισμού Θησέα
1.9kmΠαραλία Μονοναύτης
2km
Μονή Σαββαθιανών κοντά στη Ρογδιά
3.4kmΤο μέγαρο των Μοδινών στη Ρογδιά
3.8km
Παραλία Παλιόκαστρο
3.8kmΦρούριο ΠαλιόκαστροHeraklion Crete Ξενοδοχεία στο Ηράκλειο
Δωμάτια στο Ηράκλειο
Στούντιο στο Ηράκλειο
Σουίτες στο Ηράκλειο
Διαμερίσματα στο Ηράκλειο
Οικογενειακά Δωμάτια στο Ηράκλειο
Junior Σουίτες στο Ηράκλειο
Bungalows στο Ηράκλειο
Το Ηράκλειο στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
undefined
Γιατί Ηράκλειο?
Γενικές Πληροφορίες
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
undefined
Slide Show από Ηράκλειο
Wallpapers από Ηράκλειο
Αξιοθέατα στο Ηράκλειο
 Video Clip από Ηράκλειο
undefined
 PDF οδηγός για το Ηράκλειο: En | Gr
Virtual Tour Ηρακλείου
Ξενοδοχεία στο Ηράκλειο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
 
Η Λυγαριά στους χάρτες Google
undefinedΗ Λυγαριά στο χάρτη
undefinedΗ παραλία Λυγαριά