ΜΕΡΑΜΠΕΛΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗ





              MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ 
 ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195                                 



Η επαρχία μεραμπελλου  καλύπτει το βορειοδυτικό τμήμα του νομού και είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινή. Στην περιοχή της Νεάπολης-Λημνών και στον Άγιο Νικόλαο είναι οι μοναδικές μικρές πεδινές εκτάσεις της. Προϊόντα παραδοσιακά της επαρχίας είναι το λάδι, τα χαρούπια και τα αμύγδαλα.

Το όνομα της η επαρχία, όπως συνηθίζεται στην Κρήτη, το πήρε από το φρούριο Μίrabello, που ιδρύθηκε το 13. αϊ. στη θέση όπου σήμερα είναι η Νομαρχία στην πόλη του Αγίου Νικολάου, Τα όρια της επαρχίας είναι περίπου τα ίδια με της τούρμας και της καστελανίας Μεραμπέλου.


Στο Μεραμπέλο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Άγιος Νικόλαος και η μικρή πόλη Νεάπολη, αλλά και το όμορφο παραδοσιακό κεφαλοχώρι Κριτσά.

Οι πιο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί τόποι του Μεραμπέλου είναι οι πόλεις των ιστορικών χρόνων: Δρήρος, Όλους, Λατώ και Ίστρων, το μεσαιωνικό φρούριο της Σπιναλόγκας, το ιστορικό σπήλαιο της Μιλάτου, η Μονή Αρετίου και μερικές ακόμη μονές σήμερα διαλυμένες στο Πάνω Μεραμπέλο, καθώς και οι σπουδαίες βυζαντινές τοιχογραφημένες εκκλησίες στην Κριτσά και στον Άγιο Νικόλαο.
Στη Νεάπολη εδρεύει η επισκοπή Πέτρας, στην οποία υπάγονται οι επαρχίες Μεραμπέλου, Λασιθίου και Βιάννου.
MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ  ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195                                 


Πάνω Μεραμπέλο

Pano Mirabello
Ανακαλύψτε την αυθεντική, αθέατη πλευρά της Κρήτης στο Πάνω Μεραμπέλο, που είναι από τις ελάχιστες περιοχές του νησιού, οι οποίες παραμένουν ακόμα και σήμερα απείραχτες από τον χρόνο.

Το Πάνω Μεραμπέλο είναι η περιοχή που βρίσκεται βόρειο-δυτικά από το Elounda Maris Villas. Ξεκινάει νότια από την καταπράσινη κοιλάδα της Νεάπολης, απλώνεται σε ολόκληρη την βόρεια ημιορεινή έκταση και φτάνει μέχρι το Κρητικό Πέλαγος. Είναι μια από τις πιο ήρεμες, απομονωμένες και όμορφες περιοχές της Κρήτης, από τις ελάχιστες όπου επιβιώνει ακόμη ο αυθεντικός χαρακτήρας της Κρητικής υπαίθρου. Εδώ κυριαρχεί το πράσινο της ελιάς, της χαρουπιάς και της αμυγδαλιάς, το λευκό από τα αναρίθμητα ξωκλήσια, το γκρι των βράχων, το γαλάζιο του ουρανού και το μπλε της θάλασσας.

Το τοπίο βόρεια της κοιλάδας της Νεάπολης είναι αυστηρό και ασκητικό. Έχει αραιή, κυρίως θαμνώδη βλάστηση όπου κυριαρχεί το θυμάρι, η ρίγανη και δεκάδες άλλα είδη της Κρητικής χλωρίδας, καθώς και λιγοστά δέντρα όπως κυπαρίσσια, βελανιδιές και καρυδιές, τα οποία βασανίζονται από τους βόρειους ανέμους. Όπου γυρίσει το μάτι του επισκέπτη, βλέπει πλαγιές με καλοδουλεμένες ξερολιθιές, φτιαγμένες με τον ιδρώτα και την αγωνία των ανθρώπων στην αιώνια προσπάθειά τους να κρατήσουν λίγο καλλιεργήσιμο χώμα πάνω στην εξαιρετικά άγονη γη.


MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ  ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195                                 

Στο Πάνω Μεραμπέλο υπάρχουν σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως αυτό της Δρήρου και του Αναύλοχου, μερικά από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Κρήτης όπως η μονή Αρετίου και η μονή Ξερά Ξύλα. Στο πέρασμά σας από εδώ θα συναντήσετε μικρά πέτρινα σιωπηλά χωριά με ελάχιστους ακρίτες να τα κατοικούν τώρα πια. Είναι τα μετόχια του Πάνω Μεραμπέλου: Φουρνή, Δωριές, Καρύδι, Νοφαλιάς, Αμυγδαλιά, Σούβλας, Κουρούνες, Βρουχάς είναι μερικά από αυτά.

Σε κάποια από αυτά, όπως για παράδειγμα στη Φουρνή, υπάρχουν συμπαθητικά ταβερνάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα όπως χοχλιούς μπουμπουριστούς, σοφεγάδα, και κατσικάκι με γιαχνερά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μυζηθροπιτάκια με θυμαρίσιο μέλι και εξαιρετική Λασιθιώτικη ρακή.


ΟΙΚΟΔΟΜΗ

Με το νέο καθεστώς που έχει διαμορφωθεί πλέον στην οικοδομή - με την εφαρμογή του νέου ΓΟΚ - αυξάνεται το συνολικό ύψος των κτιρίων, άρα και ο όγκος τους, και η μέγιστη κάλυψη είναι 60% (από 70% που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς) με στόχο να υπάρχουν μεγαλύτερες επιφάνειες πρασίνου. Επίσης δίνονται κίνητρα για αύξηση του συντελεστή δόμησης με στόχο τη μείωση της κάλυψης.


Τα κίνητρα για την αύξηση του συντελεστή δόμησης. Oι ιδιοκτήτες οικοπέδων - με εμβαδόν μεγαλύτερο από την αρτιότητα που απαιτείται για να μπορεί κάποιος να χτισθεί - έχουν τις εξής επιλογές: να έχουν αυξημένο συντελεστή  δόμησης κατά 10% αν το ποσοστό κάλυψης μειωθεί κατά το ίδιο ποσοστό. Μπορούν ακόμη να έχουν αυξημένο συντελεστή δόμησης κατά 15% αν υπάρχει μείωση του συντελεστή κάλυψης κατά 15% και απόσυρση κτιρίου κύριας χρήσης εμβαδού ενός τετάρτου του υπάρχοντος επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης της περιοχής. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα να χτισθούν με αυξημένο συντελεστή δόμησης κατά 20% αν το ποσοστό κάλυψης μειωθεί κατά 25%, υπάρχει απόσυρση κτιρίου κύριας χρήσης εμβαδού τουλάχιστον ενός τετάρτου του υπάρχοντος συντελεστή δόμησης της περιοχής και να αποδοθεί σε κοινή χρήση επιφάνεια ίση με την αύξηση της επιφάνειας δόμησης διά του συντελεστή δόμησης.
Τι δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

 Στον συντελεστή δόμησης δεν προσμετρώνται πλέον οι επιφάνειες των ανοιχτών εξωστών και ανοιχτών ημιυπαίθριων, όταν η συνολική επιφάνεια των χώρων αυτών έχει ποσοστό μικρότερο ή ίσο του 40% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί στο οικόπεδο. Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό των ανοιχτών ημιυπαίθριων χώρων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί. Δεν προσμετρώνται ακόμη οι υπέργειοι χώροι στάθμευσης στα κτίρια αμιγούς χρήσης στάθμευσης αυτοκινήτων και οι εσοχές στο σώμα του κτιρίου.
Τι προσμετράται στον συντελεστή δόμησης. Στον συντελεστή δόμησης προσμετρώνται οι επιφάνειες των στεγασμένων και κλειστών από όλες τις πλευρές χώρων του κτιρίου. Ακόμη, οι επιφάνειες των μη θερμαινόμενων στεγασμένων χώρων που διαθέτουν τουλάχιστον μία ανοιχτή πλευρά προς οποιονδήποτε χώρο του κτιρίου και το μήκος του ανοίγματος είναι μικρότερο του 35% του συνολικού μήκους του περιγράμματος του χώρου.
Το ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου. Δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% της επιφάνειάς του. Στην περίπτωση που δεν εξασφαλίζεται κάλυψη 120 τετραγωνικών μέτρων το μέγιστο ποσοστό κάλυψης προσαυξάνεται έως τα 120 τ.μ., εφόσον η κάλυψη δεν υπερβαίνει το 70% του οικοπέδου και το ισχύον ποσοστό κάλυψης.
Τα νέα ύψη των κτιρίων. Κατά 0,25 μέτρα ανά όροφο αυξάνεται το κατώτατο ύψος των κτιρίων: έγινε 2,70 μέτρα από 2,45 μέτρα. Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του κτιρίου ορίζεται σε συνάρτηση με τον επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης: για συντελεστή έως 0,4 το ύψος του κτιρίου είναι 10,75 μέτρα. Για συντελεστή έως 0,8 το ύψος είναι 14 μέτρα. Για συντελεστή έως 1,2 το ύψος είναι 17,25 μέτρα. Για συντελεστή έως 2 το ύψος είναι 22,75 μέτρα. Για συντελεστή έως 2,4 το ύψος είναι 26 μέτρα και για συντελεστή μεγαλύτερο από 2,4 το ύψος του κτιρίου είναι 32 μέτρα.
Ημιυπαίθριος και νέος ΓΟΚ. Με τον νέο ΓΟΚ γίνεται μια άλλη «διαστασιολόγηση» του ημιυπαίθριου, όπως χαρακτηριστικά λένε οι μηχανικοί. Και ενώ με το προηγούμενο καθεστώς όσο πλάτος είχε η πρόσοψη του ημιυπαίθριου τόσο βάθος μπορούσε να έχει, τώρα, πρέπει το 35% της περιμέτρου να είναι ανοιχτό.
MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ  ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195                                 

Μείωση της τάξης του 1,8% καταγράφηκε τον Αύγουστο εφέτος στις τιμές των οικοδομικών υλικών, καθώς η μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου «συμπαρέσυρε» πτωτικά τις τιμές πλειάδας παραγόμενων προϊόντων. Στον αντίποδα, συνεχίστηκαν και τον συγκεκριμένο μήνα οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε μειώσεις τιμών σε: Πετρέλαιο κίνησης- Diesel (12,2%), αγωγούς χάλκινους (7,3%), σωλήνες χαλκού (5%), σίδηρο οπλισμού (4,5%), κιγκλιδώματα σιδερένια (3,7%), ανελκυστήρες (3,4%), έτοιμο σκυρόδεμα (3,2%), διακόπτες (3,1%), κιγκλιδώματα αλουμινίου (2,8%), πίνακες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (2,8%), κιγκλιδώματα ανοξείδωτα (2,6%), πλαστικούς σωλήνες (2,5%), εντοιχισμένα ντουλάπια (2,1%), γυψοσανίδες (2%), κουφώματα αλουμινίου (1,9%), παράθυρα (1,8%) και παρκέτα (1,7%). Αντίθετα, ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε: Ηλεκτρική ενέργεια (18,7%), σωλήνες πλαστικούς- συνθετικούς- ινοτσιµέντου (4,4%), τούβλα (4,1%), ενισχυτικά κονιαμάτων και έτοιμου σκυροδέματος (2,7%) και κλειδαριές (1,3%).
Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:
Ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών σημείωσε μείωση 1,8% τον Αύγουστο 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2012, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2012 προς το 2011.
Ο ίδιος δείκτης, τον Αύγουστο 2013 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιουλίου 2013, παρουσίασε μείωση 0,1%, έναντι μείωσης επίσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2012.
MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ  ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195                                 

Ανακαίνιση Σπιτιού : Ελαιοχρωματισμοί - Η Ψυχολογία κι η Σημασία των Χρωμάτων.
Εκτύπωση | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Είναι πλέον γνωστό σε όλους, πως τα χρώματα επιδρούν στην ψυχολογία μας, είτε θεττικά, είτε αρνητικά.
Έτσι, παρατηρούμε πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν την κακή τους ψυχολογία, να βάφουν το σπίτι τους, ώστε με την σωστή επιλογή των χρωμάτων, να βελτιώσουν και την ψυχολογία τους.
Επίσης, έχουμε ακούσει ιστορίες για ανθρώπους, οι οποίοι ενώ είχαν πολύ κακή ψυχολογία και για αρκετό καιρό, όταν άλλαξαν χρώμα στο σπίτι τους, άρχισαν αμέσως να νιώθουν καλύτερα κι όλα τα αρνητικά τους συναισθήματα, άρχισαν σταδιακά να υποχωρούν.

Άραγε ισχύει κάτι τέτοιο; Μπορεί η απόχρωση ενός χώρου ή ενός σπιτιού στο σύνολό του, να επηρεάσει τόσο πολύ έναν άνθρωπο; Και πώς αντιμετωπίαουμε την διαφορετικότητα των ανθρώπων που κατοικούν στον ίδιο χώρο;

Η απάντηση είναι πως ΝΑΙ. Το χρώμα όντως επιδρά στην ψυχολογία των ανθρώπων, πόσο μάλιστα όταν ζουν καθημερινά σ' έναν χώρο που είναι χρωματισμένος με χρώματα που ταιριάζουν ή όχι στην προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία τους.

Είναι κάτι που το έχει μελετήσει η ψυχολογία κι έχει αποφανθεί σχετικά με το αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες, έδειξαν πως τα χρώματα τα νιώθουμε, περισσότερο απ' ότι τα βλέπουμε. 

Σίγουρα δεν υπάρχει μόδα στο χρώμα, αφού κάθε άνθρωπος, έχει διαφορετική γνώμη για το ιδανικό χρώμα κι αυτήν πρέπει ν' ακολουθεί, ώστε να βρίσκεται πάντοτε σε αρμονία με τον εσωτερικό του κόσμο, το οποίο είναι και το ζητούμενο. Δεν χρειάζεται ν' ακούμε προτάσεις από ειδικούς, μιας κι όση γνώση κι αν διαθέτουν, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ζήσουν στον χώρο μας και σε καμία περίπτωση, δεν είναι ίδιοι με μας.

Από εμάς, απομένει να μελετήσουμε την σημειολογία των χρωμάτων και να επιλλέξουμε έτσι το χρώμα που μας ταιριάζει περισσότερο, ώστε ο συναισθηματικός μας κόσμος, να είναι πάντοτε σε αρμονία.

Γενικότερα, μπορούμε να χωρίσουμε την χρωματική παλέτα σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Τα ζεστά και τα ψυχρά χρώματα.

Τα ζεστά χρώματα, δηλαδή το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο, και τα μεταξύ τους ευρισκόμενα συγγενικά χρώματα, δημιουργούν την αίσθηση της οικειότητας και συνδέονται με τον ενθουσιασμό και την καλή διάθεση, μας βοηθούν να αντιληφθούμε το χρόνο και συγχρόνως μας προκαλούν την αίσθηση του φιλόξενου, της εξωστρέφειας, ενώ τα ψυχρά, δηλαδή το μπλε, το μοβ και το πράσινο, μαζί πάλι με τα μεταξύ τους ευρισκόμενα συγγενικά χρώματα, σχετίζονται με μια σειρά από ετερόκλητα συναισθήματα, όπως της ηρεμίας, της γαλήνης ή της μελαγχολίας από τη μία και της κακοδιαθεσίας, της απογοήτευσης από την άλλη.  

Ας δούμε όμως κάποια από τα χρώματα και τί αυτά συμβολίζουν:

Κόκκινο: Συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα, το θυμό, την ωριμότητα και την ορμή. Είναι χρώμα ζεστό, πλημμυρισμένο από ένταση, επανάσταση και συγκίνηση. Το κόκκινο είναι το κατ' εξοχήν χρώμα του ερωτικού πάθους, το χρώμα της φωτιάς, της δύναμη, της θερμότητας, του αίματος, της καύσης.
Στη χρωματοθεραπεία θεωρείται ότι ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, δίνει ενέργεια, δρα κατά της αναιμίας και της αδράνειας. Ακόμα τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα και προστατεύει από τα κρυολογήματα.
Στο ανθρώπινο σώμα το κόκκινο αντιστοιχεί στα γεννητικά όργανα και στο αίμα. Στην διατροφή μας οι κόκκινες τροφές (ντομάτες, πιπεριές, φράουλες, μήλα) χαρίζουν ενέργεια, κέφι και δραστηριότητα.

MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ  ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195                                 

Πορτοκαλί: Συμβολίζει τη χαρά, τον πλούτο, την ευτυχία, την αισιοδοξία, την επιμονή, τη ζεστασιά, τη φιλία. Είναι χρώμα που εκφράζει αισιοδοξία και ωριμότητα. Θερμό χρώμα, χρώμα ζωής που μετουσιώνει το κατώτερο σε ανώτερο.
Στην χρωματοθεραπεία θεωρείται ότι χαρίζει φυσική ευεξία και πνευματική τόνωση, λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό. Ανακουφίζει το άσθμα, τα βρογχικά, τους ρευματισμούς και τις κράμπες.
Στο ανθρώπινο σώμα το πορτοκαλί αντιστοιχεί στα έντερα, στην περιοχή της κοιλιάς και στα νεφρά.
Οι πορτοκαλί τροφές (καρότα, πορτοκάλια, βερίκοκα, ροδάκινα) βοηθούν τον οργανισμό να αφομοιώσει τις θρεπτικές ουσίες των άλλων τροφών.



Κίτρινο: Συμβολίζει το μίσος, τη δειλία, τον πλούτο, τη δημιουργία, τη χαρά και τη δόξα. Θεωρείται το χρώμα της επικοινωνίας και της επιστημονικής σκέψης. Συμβολίζει τη διαύγεια σκέψης, τη φιλοδοξία και την ενοποίηση. Είναι το χρώμα του Ήλιου και του χρυσού.
Στην χρωματοθεραπεία, λέγεται ότι τονώνει το νευρικό σύστημα, καθαρίζει το συκώτι από τις τοξίνες, βοηθά το μυοσκελετικό σύστημα. Τονώνει την αυτοεκτίμηση και διώχνει τις φοβίες.
Στο ανθρώπινο σώμα το κίτρινο αντιστοιχεί στο πάγκρεας, το ηλιακό πλέγμα, το συκώτι, τη χολή, την επιδερμίδα και το νευρικό σύστημα.
Οι κίτρινες τροφές (λεμόνια, μπανάνες, καλαμπόκι, πιπεριές) φτιάχνουν τη διάθεση και χαρίζουν κέφι


Μπλε: Συμβολίζει την ηρεμία και τη γλυκύτητα, την καθαρή σκέψη, τη λογική συμπεριφορά, το κρύο και την καθαρότητα της ψυχής. Δροσίζει και ηρεμεί, είναι το χρώμα του διαλογισμού και της περισυλλογής. Θεωρείται ψυχρό χρώμα και είναι το χρώμα του ουρανού και του αέρα, της σοφίας και της εσωτερικής αρμονίας.
Στην χρωματοθεραπεία θεωρείται ηρεμιστικό, ιδιαίτερα σε περιόδους υπερέντασης, νευρικότητας ακόμη και υστερίας. Χρησιμοποιείται κατά της ιλαράς, του πυρετού, σπασμών και πονοκεφάλων. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες ανακουφίζουν τις ασθένειες στην περιοχή του λαιμού, τη δυσκαμψία του αυχένα, τον βήχα και επίσης τον πυρετό.

Στο ανθρώπινο σώμα το μπλε αντιστοιχεί στο λαιμό, στα μπράτσα, τη βάση του κρανίου και το θυρεοειδή αδένα.
Οι μπλε τροφές (μαύρα σταφύλια και σύκα, δαμάσκηνα) χαρίζουν ηρεμία και ξεκούραση.


Πράσινο: Συμβολίζει την ελπίδα για ζωή, την αναγέννηση και την ανάσταση. Θεωρείται το χρώμα της αρμονίας, της κοινωνικής προσφοράς, του αλτρουισμού. Είναι το χρώμα της φύσης και της ισορροπίας.
Στην χρωματοθεραπεία λέγεται ότι ελέγχει την καρδιά και την πίεση του αίματος, εξισορροπεί το νευρικό σύστημα και απαλύνει το έλκος. Επίσης το πράσινο χρώμα θεραπεύει τα τραύματα του παρελθόντος, ανακουφίζει τον πονοκέφαλο και τη ναυτία, μειώνει την κλειστοφοβία και επαναφέρει την ισορροπία.
Στο ανθρώπινο σώμα το πράσινο αντιστοιχεί στην καρδιά, στους ώμους, στο θώρακα και στους πνεύμονες.
Οι πράσινες τροφές (σπανάκι, αγγούρι, ακτινίδια, αβοκάντο, πιπεριές) βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και χαρίζουν περισσότερη αντοχή.


Μωβ: Το μοβ είναι το χρώμα της ανώτερης πνευματικής εξέλιξης, της τελειότητας, του οραματισμού. Το μοβ συμβολίζει το τίμημα της γνώσης, είναι το χρώμα των εκλεκτών, της ταπεινότητας, της αυτοθυσίας. Πνευματικό χρώμα με αποχρώσεις θλίψης και μελαγχολίας.
Στην χρωματοθεραπεία βοηθά στην όραση και στην ακοή, αυξάνει την διαισθητική ικανότητα, προλαμβάνει και εξισορροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα.  Ανακουφίζουν την ταχυπαλμία και τις φλεγμονές, καθώς και οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το κεφάλι και την κούραση στα μάτια.
Στο ανθρώπινο σώμα το μοβ αντιστοιχεί στην κορυφή του κεφαλιού, τον εγκέφαλο και το κρανίο.
Οι τροφές με μοβ χρώμα (μελιτζάνες, κρεμμύδια, κόκκινο λάχανο) βοηθούν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων.



Μαύρο: Συμβολίζει το σκοτάδι, το φόβο και το θάνατο. Είναι τραγικό και αυστηρό και εμπνέει σταθερότητα και σοβαρότητα. Επίσης εκφράζει την πειθαρχία και την εσωστρέφεια, τις ανέκφραστες ικανότητες, αλλά και το φόβο για το μέλλον. Το μαύρο αυξάνει την αυτοσυγκράτηση και την αυτάρκεια.
Οι τροφές με μαύρο χρώμα (ελιές, χαβιάρι, γλυκόριζα, σταφίδες) βοηθούν στην ανακάλυψη του εσωτερικού μας κόσμου.



Άσπρο: Συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την υπέρτατη πίστη, την ελπίδα, τη διαφάνεια. Εκφράζει ειλικρίνεια, αθωότητα και λάμψη. Το λευκό φως χαρίζει διαύγεια και μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τις αρνητικές σκέψεις και τους παράλογους φόβους.
Οι λευκές τροφές (σκόρδο, ρύζι, κουνουπίδι, σελινόριζα) αποτοξινώνουν το λεμφικό σύστημα.


Ροζ: Συμβολίζει την θηλυκότητα, την τρυφερότητα, την παιδικότητα και την αθωότητα. Γενικά, όσοι το αποφεύγουν χαρακτηρίζονται από δυσκολία να αποδεχτούν την θηλυκή τους πλευρά και να εκφράσουν συναισθήματα τρυφερότητας και αγάπης.
MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ  ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195                                 


Γαλάζιο: Χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αρμονίας και της ηρεμίας. Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Επίσης, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα, ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και την μετρημένη ζωή. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και κατευνάζει τα πάθη.



Βιολετί: Συμβολίζει την ηρεμία και την συμφιλίωση με τον εαυτό μας. Συντείνει στην πνευματική ισορροπία και είναι το ισχυρότερο αναλγητικό χρώμα.
Τιρκουάζ: Συμβολίζει την εσωστρέφεια, αναγέννηση, πρόοδο, ανθρωπιά και την απέχθεια στους περιορισμούς ή την καταπίεση. Χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα ενώ ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία. Γενικότερα, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της γνώσης και της πληροφόρησης, καθώς ενισχύει την διερεύνηση του νου.


Φούξια (ματζέντα): Συμβολίζει την τόλμη, την φιλοδοξία, την αυτογνωσία, τα ελεγχόμενα πάθη και συναισθήματα.



Πράσινο Σκούρο: Συμβολίζει το κύρος και τη δύναμη σε πρόσωπα και πράγματα. Σε υλικά θέματα και αντικείμενα προσδίδει ποιότητα. Ενθαρρύνει τον εγωισμό, την ζήλια, την ζηλοφθονία και την τεμπελιά.


Μπλε Σκούρο: Ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων. Συμβολίζει την ηθική και την τίμια αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης, την σοβαρότητα, την ευθύνη, την γνώση, την εμπιστοσύνη και την εξουσία.

Πορφυρό: Χρώμα πνευματικό, ιερατικό αλλά και βασιλικό - αυτοκρατορικό. Εμπνέει σεβασμό, εξουσία αλλά κρύβει και κάποιο μυστήριο. Δηλώνει την υπερηφάνεια, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, ενώ φανερώνει τις καλλιτεχνικές τάσεις.

Καφέ: Χρώμα που ενθαρρύνει την ευσυνειδησία και την εξυπνάδα όσο αφορά τα χρήματα. Δηλώνει σταθερότητα στις συνήθειες και στις πεποιθήσεις, ενώ παράλληλα εκφράζει αξιοπιστία και ικανότητα στις πωλήσεις. Επίσης, εκφράζει άρνηση για ότι είναι αυθόρμητο ή παρορμητικό.


Γκρι: Το γκρι χρώμα συμβολίζει την ισορροπία, τη σοβαρότητα και την ουδετερότητα. Όσοι το επιλέγουν είναι διακριτικοί, έχουν ήρεμη προσωπικότητα και είναι ισχυρογνώμονες. Είναι ιδανικό για χώρους γραφείων, χώρους συνεργασίας, βιομηχανικούς χώρους κ.ά. Λόγω της πολύ καλής του συνεργασίας με όλα τα χρώματα είναι ιδανικό για "φόντο" σε χώρους που έχουν άμεση σχέση με τα χρώματα (ατελιέ, σχεδιαστήρια, στούντιο κ.ά.). Επίσης, το γκρι έχει την ικανότητα να κρύβει το πέρασμα του χρόνου, καθώς διατηρεί την απόχρωσή του ακόμα και κάτω από έντονες συνθήκες.


Χρυσό: Συμβολίζει τον Ήλιο και θεωρείται χρώμα ηλιακό με ιδιαίτερη δημιουργική και θετική ακτινοβολία στο περιβάλλον. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες καταπολεμούν την άρνηση και τη δυσαρμονία και προστατεύουν από τις αρνητικές επιδράσεις.
 Ασημί: Είναι χρώμα αντανακλαστικό, κάτι σαν καθρέφτης στο περιβάλλον και έχει τις ίδιες ιδιότητες με το χρυσό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθούν να εξελιχθούν τα πράγματα, ενώ αποδεσμεύουν από κάθε τι που δηλητηριάζει την ζωή.


Πώς να χτίσετε έναν τοίχο από τούβλα
Οικοδόμηση ενός τοίχου από τούβλα στον εαυτό σας μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση της ολοκλήρωσης, που δεν μπορεί να αντλήσει κανείς όταν προσλαμβάνει έναν επαγγελματία χτίστη. Ωστόσο, αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία στην τοιχοποιία, τότε αυτή η εργασία μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για σας. Αν σκοπεύετε να χτίσει έναν τοίχο από τούβλα, που διαρκεί πολύ και αντέχει όλα τα κλίματα, τότε είναι επιτακτική ανάγκη να μάθετε τη σωστή τεχνική της τοίχο κτιρίου. Δεν έχει σημασία είστε σχεδιασμό, την κατασκευή στο σπίτι, τον κήπο τοίχο ή σε τοίχο καπλαμά, η μέθοδος και τα υλικά που απαιτούνται κτήριο, παραμένουν οι ίδιες.
Πώς να χτίσει έναν Brick Τείχος? Πριν προχωρήσετε στην οικοδόμηση πράγματι έναν τοίχο τούβλο, θα χρειαστεί να συγκεντρώσει όλα τα υλικά και εργαλεία που θα χρειαστείτε για τη δουλειά σας. 
Υλικά και Εργαλεία? Κονιαμάτων? Σπάτουλα? Σφυρί? Επιπέδου? Γραμμής? Νερό? Jointer? Brush? Μετροταινία? Nails? Ties Wall? Τούβλα? Καροτσάκι? Φτυάρι? Gear Ασφάλεια? Διαδικασίας
Πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σιγουρευτείτε πριν περί τούβλων είναι, ότι πρέπει να έχετε ένα γερό θεμέλιο να τεθούν τα τούβλα στις. Αυτό το ίδρυμα θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση από σκυρόδεμα. Αν δεν υπάρχει υφιστάμενη συγκεκριμένες βάσεις, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια συγκεκριμένη βάση, αρκετές ημέρες πριν να αρχίσουν τον τούβλα. Έναρξη για τα τούβλα από τα άκρα του ιδρύματος. Μετρήστε το μήκος του τοίχου με τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ των εξωτερικών άκρων των τούβλων στο τέλος. Στη συνέχεια, τη μέτρηση του πλάτους του μωσαϊκού σας. Τούβλα έρχονται σε διάφορα μεγέθη, μερικά είναι μακρά, μερικά είναι πλάτος και μερικά είναι λεπτές. Υποθέστε τούβλο σας είναι, 9 5/8 ίντσες μακρύς, έπειτα επιφέρουν τις συγκρουόμενα σήματα κάθε 10 ίντσες στα θεμέλια. Οι ενδείξεις αυτές θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε τον τούβλα σωστά για το ίδρυμα. Ένα κενό 3 / 8 ίντσες έχει απομείνει για την πλήρωση των κονιαμάτων, η οποία ενεργεί ως jointer. 
Μόλις έχετε όλες τις ενδείξεις, αρχίστε για τα τούβλα από το αριστερό άκρο του τείχους. Απλώστε ένα στρώμα κονιάματος με μυστρί και πατήστε ένα τούβλο πάνω του. Απομακρύνεται η περίσσεια του κονιάματος, που βγαίνει μετά το πάτημα του μωσαϊκού. Συνέχιση της διαδικασίας μέχρι να φτάσετε στο τέλος του τείχους. 

Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τα κενά μεταξύ των τούβλων με κονίαμα αναμειγνύεται. Ελέγξτε τη στάθμη του στρώματος των τούβλων χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο. Κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές και ευθυγραμμίσεις. Σήμερα, ξεκίνημα για τον δεύτερη στρώση τούβλων στην κορυφή του άλλου. 
MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ  ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195                                 



Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, όπως και στο πρώτο στρώμα. Συνεχίστε, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό ύψος του τοίχου. Φροντίστε να ελέγξετε το επίπεδο καθώς και ευθυγράμμιση κάθε λίγο και λιγάκι για να πάρετε μια ευθεία, ακόμη και ισοπέδωσε τοίχο. Όταν το κονίαμα έχει θέσει, αλλά δεν σκληρύνει, εργαλείο τις αρθρώσεις των τούβλων, ώστε να πάρετε μια λεία. 


Μπορείτε να πάρετε ένα DVD εργασίες τοιχοποιίας για να πάρει την πρακτική επίδειξη για το πώς να χτίσει έναν τοίχο από τούβλα. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τοιχοποιίας ή οφείλουν να αναλάβουν περισσότερες τούβλο για θέσεις εργασίας στο μέλλον, τότε μπορείτε επίσης να πάτε για μια πορεία σύγκρουσης σε κτίσιμο με τούβλο. 

Κόστος κατασκευής οικοδομής (πρόγραμμα υπολογισμού)

Υπολογίστε πόσο θα σας κοστίσει η κατασκευή μίας οικοδομής.
Υπολογισμός μέσω προγράμματος: για σπίτι, για κατάστημα και οτιδήποτε άλλο προϋποθέτει συμβατή κατασκευή.
(σκελετός με μπετά)
Τονίζεται ότι το κόστος που προκύπτει είναι καθαρά ενδεικτικό.
Σύντομα όμως θα μπορείτε να βλέπετε πραγματικές προσφορές κατασκευαστών για ακριβέστερη εκτίμηση.
Το πρόγραμμα είναι υπό ανάπτυξη και σύντομα θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερες κατηγορίες.
Τετραγωνικά ανά όροφο
Τα τετραγωνικά του κάθε ορόφου
Τι θέλετε να κατασκευάσετε;
Προσδιορίστε το είδος της κατασκευής. Το πρόγραμμα θεωρεί ότι θέλετε να κάνετε συμβατή κατασκευή με μπετά και τούβλα κτλ
είδος κόστους
επιλέξτε κατά περίπτωση
επιλέξτε υποπερίπτωση
εκτιμώμενο κόστος
Εκσκαφές:
▬►
Μπετά (με σκάλα και σίδερα)
▬►
Τοιχοποιίες (με σενάζια)
▬►
Σοβάδες
▬►
Χρωματισμοί
▬►
Δάπεδα (με τσιμεντοκονίες)
▬►
Σκάλες
▬►
Κάγκελα μπαλκονιών

μέτρα ανά όροφο
▬►
Γυψοσανίδες

συνολικά τετραγωνικά
▬►
Μπάνια (με είδη υγιεινής & πλακάκια & υδραυλικά)

πλήθος ανά όροφο
▬►
Εξωτερικά κουφώματα

πλήθος ανά όροφο
▬►
Εσωτερικά κουφώματα

πλήθος ανά όροφο
▬►
Θωρακισμένες πόρτες

πλήθος ανά όροφο
▬►
Ντουλάπες

πλήθος ανά όροφο
▬►
Κουζίνα

πλήθος ανά όροφο
▬►
Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

πλήθος ανά όροφο
▬►
Φωτιστικά – Διακόπτες
▬►
Air condition
▬►
Τζάκι

πλήθος ανά όροφο
▬►

συνολικό εκτιμώμενο κόστος:
Προσοχή: να αποφεύγεται τη λειτουργία των προγραμμάτων με παλαιές εκδόσεις του explorer, και να προτιμάτε mozilla ή chrome.
Επίσης, όταν καταχωρείτε δεκαδικά να βάζετε τελεία (.) και όχι κόμμα(,)



MEGA XORHGOS TV  ΦΑΖΟΣ  ΕΠΕ  ΤΗΛ 2841082800 
                                 FAΞ 2841024195