ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥΚαλό Χωριό είναι ένα χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου , Λασίθι , 
έχει   πληθυσμό περίπου 900 κατοικους , φωλιάζει στη μέση 
μιας καταπράσινης βουνοπλαγιάς, όπου τα ελαιόδεντρα και άφθονα και πολύχρωμο μεσογειακό θάμνους και φυτά φθάσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη θάλασσα.

 Κατά τα τελευταία χρόνια, φυσικά με τον τουρισμό, μέρος του χωριού έχει μεγαλώσει πιο κοντά στην παραλία, Ίστρο είναι γεμάτη από αρχαιολογικά σημεία ενδιαφέροντος. Το νέο χωριό Ίστρο βρίσκεται στην περιοχή της αρχαίας πόλης της Istrona, παραμένει από τα οποία εξακολουθούν να αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα. 
Εξαιτίας αυτού, η γη που βρίσκεται πλησιέστερα προς τη θάλασσα έχει μια εντολή διατήρησης και κανένα νέο κτίριο μπορεί να λάβει χώρα, η οποία αφήνει τις παραλίες πολυσύχναστη και παρθένα.


 Οι μαγευτικές αμμουδιές Ίστρο Bay χορηγούνται τακτικά με γαλάζια σημαία για την καθαριότητα,  προσφέρει μια ατμόσφαιρα του χωριού μακριά από τα κατάκλισης θέρετρα 
σκυροδέματος που βρίσκονται συνήθως σε Κρήτη , επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν την Κρήτη, όπως ήταν κάποτε. το Καλό Χωριό έχει τρεις κύριες παραλίες σε απόσταση 1 χλμ. από το χωριό. Με καθαρά και καταγάλανα νερά, από χρυσές 


αμμουδιές, τα ασημένια άμμο σε μια ήσυχη και μεγάλη παραλία με βότσαλα, όλες οι παραλίες στο Καλό Χωριό

 διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως καφετέριες, ξαπλώστρα ενοίκια και τα μπάνια. Επίσης, σε ακτίνα 10 χλμ. Καλού Χωριού είναι τουλάχιστον άλλες 10 βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες, όλα προσβάσιμα με φτηνές και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων από τις πολυάριθμες στάσεις λεωφορείων στο Καλό Χωριό. 

Είναι επίσης δυνατό να επιλέξουν να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν ιδιωτικές προφυλαγμένους όρμους κατά μήκος της ακτογραμμής του Καλού Χωριού.


 δεν είναι ενα έντονα ανεπτυγμένο τουριστικό θέρετρο.


 Έχει μόνο τρία μεγάλα ξενοδοχεία, και μερικές μικρότερες εγκαταστάσεις διαμερίσματα στυλ. Η υπανάπτυκτη κατάσταση βοήθησε Καλό Χωριό διατηρήσουν την παραδοσιακή αίσθηση. .
Το κλίμα του Καλού Χωριού, και τις γύρω περιοχές, είναι εύκρατο. Η ατμόσφαιρα στο Καλό Χωριό μπορεί να είναι αρκετά υγρή κατά καιρούς λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα, αλλά δεν είναι un-ευχάριστη όπως και σε πολλά άλλα θέρετρα γύρω από τη Μεσόγειο , ενώ ο χειμώνας είναι αρκετά ήπιος.
 Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού Κρητικό, οι μέσες θερμοκρασίες στην περιοχή Καλό Χωριό

 επίτευξη των υψηλών '20-'30 χαμηλά Κελσίου (στα μέσα της δεκαετίας του '80 έως τα μέσα της δεκαετίας του '90 Fahrenheit), αν και η μέγιστη θερμοκρασία του Καλού Χωριού μπορεί να φτάσει τα ανώτερα δεκαετία του '30 της δεκαετίας του '40 όμως κατά το μήνα Αύγουστο.


Καλό Χωριό εκπροσωπείται στο τοπικό ποδόσφαιρο από την Αθλητικός Όμιλος Πύργου Καλού Χωριού (Πύργος Καλού Χωριού Αθλητικός Σύλλογος). Η ομάδα λαμβάνει μέρος στην 1η κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λασιθίου. Η ομάδα χρησιμοποιεί το τοπικό κοινόχρηστο γρασίδι ποδοσφαίρου για την κατάρτιση και του πρωταθλήματος αγώνες.Αν είστε επισκέπτονται Ίστρον Καλού Χωριού, στην ανατολική Κρήτη μετά Ζυγός Ταβέρνα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας για μία από τις καλύτερες εμπειρίες της Κρήτης το φαγητό 
.

Ίστρον Καλού Χωριού
ΙΣΤΡΟΝ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Ζυγός , που είναι η ελληνική ζώδιο ισοδυναμεί με Ζυγό, σημαίνει ισορροπία και την αρμονία . Και ζει σίγουρα μέχρι το όνομά του με μια μεγάλη ισορροπία καλό φαγητό , καλό κρασί , μεγάλη ζωντανή κρητική μουσική και υπέροχη ατμόσφαιρα .

Η σπεσιαλιτέ του είναι η σούβλα ψητό γουρουνόπουλο σούβλας ή το ψητό αρνί , το οποίο σερβίρεται με κρητική ψητές πατάτες και φρέσκια σαλάτα .

Ή δοκιμάστε ένα μεζε  της  Κρητικής και Ελληνικής αγαπημένα σαν μικροσκοπικά Τυροπιτάκια , Ντολμαδάκια , τζατζίκι , ταραμοσαλάτα και Φασόλια γίγαντες .
Υπάρχει ένα τεράστιο μενού είναι διαθέσιμο στο Ζυγό που κυμαίνονται από παραδοσιακά κρητικά πιάτα όπως το κουνέλι στιφάδο και το αρνάκι κλέφτικο δικαίωμα μέχρι πίτσες και πιάτα ζυμαρικών .