ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV
ΖΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Αποφράξεις 

Όταν μιλάμε για αποφράξεις στο μεραμπελλο  αναφερόμαστε σε μια σειρά από αποφράξεις που πραγματοποιούνται εντός και εκτός του σπιτιού.  

 Ο χώρος του σπιτιού χρησιμοποιείται καθημερινά και για πολλά χρόνια, γι’ αυτό και η φραγή των σωληνώσεων της κουζίνας, του μπάνιου ή της αποχέτευσης είναι πολύ πιθανή.

 Εάν μάλιστα είμαστε αδιάφοροι και πετάμε αντικείμενα που μπορούν να φράξουν τις σωληνώσεις ή αμελούμε τη συντήρηση των σωληνώσεων μας, τότε αυξάνονται ακόμη περισσότερο οι πιθανότητες να χρειαστούμε τις υπηρεσίες μιας αποφρακτικής εταιρείας. Οι αποφράξεις σπιτιών περιλαμβάνουν μια σειρά από εργασίες που μας βοηθούν να αποκαταστήσουμε τη σωστή λειτουργία των σωληνώσεων του σπιτιού μας.

Αυτές οι εργασίες είναι οι εξής:
1. Αποφράξεις κουζίνας
Ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που αντιμετωπίζει συχνά πρόβλημα στις σωληνώσεις του είναι η κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα, ο νεροχύτης της κουζίνας είναι ένα σημείο του σπιτιού που αντιμετωπίζει συχνά πρόβλημα φραγής, διότι στις σωληνώσεις του συσσωρεύονται τροφές και λίπη. Το βούλωμα του νεροχύτη μπορεί να αποφευχθεί, αρκεί να μην επιτρέπουμε την εισχώρηση τροφών στις σωληνώσεις του. Επιπλέον, οι αποφράξεις στις κουζίνες των σπιτιών μπορούν να περιοριστούν, εάν φροντίζουμε για τη διατήρηση της καθαριότητας του εσωτερικού των σωληνώσεών μας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της σόδας και του ξυδιού ή με τη χρήση προϊόντων που πωλούνται στα καταστήματα.


 Αποφράξεις τουαλέτας
Οι αποφράξεις σπιτιών αφορούν πολύ συχνά τον χώρο του μπάνιου, διότι το μπάνιο είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται πάρα πολύ από τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση. Οι φραγές αφορούν τον νιπτήρα, την μπανιέρα, το σιφόνι, αλλά και τη λεκάνη της τουαλέτας.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV
ΖΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Αποφράξεις αποχετεύσεων ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ  Τ.Κ. 72100
 Αγίου Νικολάος, Νομός Λασιθίου
Τηλ.: 2841023590
Φαξ: 2841023477
6974810805-6974306843
 Οι συνήθεις ύποπτοι πίσω από τις φραγές των σωληνώσεων του μπάνιου είναι οι τρίχες, τα υπολείμματα σαπουνιού, καθώς και διάφορα στερεά αντικείμενα που ρίχνουμε στη λεκάνη.
3. Αποφράξεις βόθρου
Τα περισσότερα σπίτια είναι συνδεδεμένα με ένα κεντρικό αποχετευτικό σύστημα. Ωστόσο υπάρχουν περιοχές, οι οποίες δεν έχουν κεντρικό αποχετευτικό σύστημα. Τα σπίτια αυτών των περιοχών διαθέτουν βόθρους, οι οποίοι όμως συχνά βουλώνουν και χρειάζονται απόφραξη.
4. Αποφράξεις σωληνώσεων αποχέτευσης

Όπως είπαμε παραπάνω, η πλειονότητα των σπιτιών διαθέτει αποχέτευση, η οποία συνδέεται με ένα κεντρικό σύστημα αποχέτευσης. Πολλές φορές όμως η αποχέτευση ενός σπιτιού μπορεί να βουλώσει, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ροή των οικιακών λυμάτων προς το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.


 Η φραγή των σωληνώσεων της αποχέτευσης προκαλείται συνήθως από ρίζες δέντρων που εισχωρούν στις σωληνώσεις και αναπτύσσονται σχηματίζοντας ένα σημαντικό εμπόδιο που δεν επιτρέπει στα λύματα να απομακρυνθούν.


5. Αποφράξεις εξωτερικών σωληνώσεων
Οι αποφράξεις σπιτιών αφορούν όμως και τις εξωτερικές σωληνώσεις. Έτσι, αποφράξεις γίνονται και στις υδρορροές μπαλκονιών και ταράτσας, καθώς επίσης και στα σιφόνια των μπαλκονιών.
Σε ποιους να απευθυνθούμε

Σε περίπτωση φραγής των σωληνώσεων του σπιτιού μας έχουμε τρεις επιλογές: 1) να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το πρόβλημα, 2)να καλέσουμε ένα ειδικό συνεργείο που αναλαμβάνει αποφράξεις. Η πρώτη επιλογή είναι ιδανική για περιπτώσεις που το πρόβλημα της φραγής είναι τοπικό και απλό. Η δεύτερη επιλογή προτείνεται για περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και απαιτεί χρήση ειδικών μηχανημάτων.

Αποφραξεις Με Πιστοποιηση

Αποφραξεις με Συνεπεια

Αποφραξεις Στις Καλυτερες τιμες της αγορας!!!

Οι αποφραξεις γίνονται με πιεστικό μηχάνημα (μηχάνημα υδροβολής). Αυτό εγγυάται την ασφαλέστερη και σταθερότερη αντιμετόπιση του αποχετευτικού σας προβλήματος.
Η αποφραξη μπορεί να αποτελεί βασικό χρόνιο πρόβλημα στα φρεάτια εαν δεν γίνει με τα σωστά μηχανήματα.
Εμείς δεν πειραματιζόμαστε με την υγιεινή σας. Κάνουμε τις αποφράξεις σωστά και εξιδηκευμένα ωστε να μπορούμε να εγγυηθούμε για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση σας.
Πιεστικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας για άριστο αποτέλεσμα αποφάξεων.
 Αμεσα και πάντα με εξιδηκευμένο προσωπικό θα σας εκπλήξουμε με τις ικανότητες μας στις αποφραξεις.
Στις αποφραξεις λειτουργουμε σαν καταναλωτες και οχι σαν εργαζομενοι. Ο στόχος σας λοιπόν είναι να λύσετε το προβλημά σας και εμείς στις αποφράξεις μπορούμε να σας το εγγυηυθούμε!!!
Δώστε λοιπόν στις αποφραξεις άλλο νόημα με ειδικές και εξιδηκευμένες αποφραξεις από το apofraxeis.eu. Μην πειραματίζεσται με την υγιεινή σας οι αποφραξεις δεν ειναι μια δουλεια που θα σας χρειαστεί μια φορά ούτε κατι που δεν βλάπτει τους γύρω σας. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγιεινής σας 
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV
ΖΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Αποφράξεις αποχετεύσεων ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ  Τ.Κ. 72100
 Αγίου Νικολάος, Νομός Λασιθίου
Τηλ.: 2841023590
Φαξ: 2841023477
6974810805-6974306843
ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ:

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΔΗΜΟΥΣ
ΠΛΟΙΑ
Αποφράξεις με πιεστικό μηχάνημα!!!

Το πιεστικό μηχάνημα είναι το καταλληλότερο εργαλείο στην δουλειά μας. Δίνει την δυνατότητα και στον χειριστή αλλα και στον πελάτη να εκτελέσουν μια απόφραξη με πλήρη επιτυχία και με σίγουρο αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα πολλές αποφράξεις με την Ατσαλίνα δημιουργούσαν προβλήματα στις σωληνώσεις των κατοικιών αλλα και των εταιρειών με αποτέλεσμα το κόστος για την αντικατάσταση και την φθορά των σωλήνων πολλές φορές να ειναι δυσβάσταχτο αλλά και η εργασία να είναι επίπονη για τους πελάτες. 

Το πιεστικό μηχάνημα η αλλιώς μηχάνημα υδροβολής στα χέρια ενός σωστού χειριστή αποτελεί όχι μόνο σίγουρη λύση απόφραξης αλλα και έναν ακόμα λόγο για να προστατεύσεται τις σωληνώσεις του κτιρίου σας. Η εταιρεία μας διαθέτει πιεστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για τις αποφράξεις και έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε οτι θα έχετε σίγουρη λύση στο προβλημά σας.


Αποφράξεις με Ατσαλίνα!!!

Η απόφραξη με ατσαλίνα είναι μια παλαιού τύπου μεν αλλα ακόμα αποτελεσματική μέθοδος για όσους χρειάζονται απόφραξη νιπτήρα, λεκάνης κτλ. Οι αποφράξεις με ατσαλίνα κατα καιρους είναι απόλυτα ζητούμενεσ απο τους πελάτες της εκάστοτε αποφρακτικής. Η σωστή χρήση της ατσαλίνας αποφράξεων είναι σίγουρο οτι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και σε σωληνώσεις με μεγάλα και δύσκολα προβλήματα.

  Ο εργάτης πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένος και να μπορεί να χειριστεί σωστά και με σύνεση την ατσαλίνα αποφράξεων ώστε να μην προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στις σωληνώσεις. 


Όταν λέμε οτι εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές  στις αποφράξεις το εννοούμε.

Διάγνωση με κάμερα.

Έιναι μια εργασία στις αποφράξεις που δεν είναι πάντα απαραίτητη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν το βούλωμα δεν είναι ένα κοινό βούλωμα και δεν μπορούμε να αποφύγουμε την αναγκαστική αντικατάσταση του σωλήνα τότε βάζουμε την κάμερα μέσα στον σωλήνα ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε το ακριβές σημείο όπυ υπάρχει το πρόβλημα και να κάνουμε ευκολότερη την δουλειά και του υδραυλικού αλλα και του ιδιοκτήτη ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσει άσκοπα ένα υπέρογκο ποσό για το σκάψιμο και την αλλαγή του σωλήνα.

 Έιναι μια διαδικασία που απαιτεί εξιδηκευμένη χρήση αλλα και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε να έλθει εις πέρας. Η δίαγνωση της κάμερας πολλές φορές στις αποφράξεις είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλιστούν και διαμάχες μεταξύ ενοίκων και ιδιοκτητών καθώς μπορεί με ένα πολύ μικρό επιπλέον κόστος να γίνει και αποτήπωση της διάγνωσης σε CD αλλά και να συσταθεί επιστολή προς τον ενοικιάζοντα η τον ιδιοκτήτη που να αναγράφει αναλυτικά το τι διαπιστώθηκε απο την διάγνωση.


 Εαν λοιπόν αντιμετωπιζεται και εσείς κάποιο τέτοιο πρόβλημα ξέρετε πλέον που να απευθυνθήται.

Άντληση Υδάτων.

Τι είναι η άντληση υδάτων και πως χρεώνεται. Η Άντληση υδάτων δεν είναι μια απόφραξη άλλα μια διαφορετική διαδικασία όπου με τα ειδικά βανάκια αντλούμε τα νερά ή τα λύματα απο υπόγειους χώρους ή από οποιοδήποτε σημείου το σπιτιού έχει προκληθεί πλυμμήρα. Η άντληση δεν είναι με συγκεκριμένο κόστος καθώς αυτό υπολογίζεται απο το πόσα είναι τα τετραγωνικά και πόσους πόντους νερό περιέχουν.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV
ΖΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Αποφράξεις αποχετεύσεων ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ  Τ.Κ. 72100
 Αγίου Νικολάος, Νομός Λασιθίου
Τηλ.: 2841023590
Φαξ: 2841023477
Κιν.:6974810805-6974306843

Διαβάστε πιο κάτω έναν πολύ εύκολο και οικολογικό τρόπο για να αποφράξετε οικολογικά την βουλωμένη αποχέτευσή σας!

• Απομακρύνετε με τα χέρια σας, φορώντας φυσικά γάντια), τις τρίχες και τα διάφορα υπολείμματα που μπορεί να φράζουν τη δίοδο του νερού
• Σε φούρνο μικροκυμάτων , ζεστάνετε 2 κούπες λευκό ξύδι για 1,5 λεπτό περίπου
• Ρίξτε 1/2 κούπα μαγειρική σόδα στην αποχέτευση
• Ρίξτε αμέσως μετά το ζεστό ξύδι
• Αφήστε για 15 λεπτά να δράσει το διάλυμα
• Ανοίξτε το ζεστό νερό να τρέξει για 1 λεπτό περίπου
• Αν δεν έχει ξεβουλώσει τελείως, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα όσες φορές χρειαστεί


Πώς να αποφράξετε έναν βουλωμένο νεροχύτη

Τα περισσότερα βουλώματα στους νεροχύτες και στις μπανιέρες οφείλονται σε ένα συνδυασμό από τρίχες ή κατάλοιπα τροφών μαζί με υπολείμματα σαπουνιού και χλιαρό νερό. Αν έχετε μεταλλικούς σωλήνες, τότε το καυτό νερό είναι το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας. Και όταν λέω καυτό νερό, εννοώ το νερό να φτάνει καυτό, σε σημείο βρασμού, στο κάτω μέρος του σωλήνα. Το ζεστό νερό της βρύσης δεν θα προσφέρει καμιά βοήθεια και ούτε θα λύσει το πρόβλημά σας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην ρίξετε το βραστό νερό απευθείας στον πορσελάνινο νεροχύτη, αλλά μέσα στον αγωγό, και μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό, αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC, καθώς το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC, ενδεχομένως να προκαλέσει χαλάρωση των αρμών (και σκεφτείτε ότι το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου). Τους πλαστικούς σωλήνες προσπαθήστε να τους καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα αποφρακτικό έμβολο ή μια βεντούζα.

• Βάλτε στην κουζίνα σας μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 - 3,5 περίπου κιλά νερό και αφήστε το να βράσει ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βραστήρα νερού.
• μεταφέρετε προσεκτικά την κατσαρόλα με το βραστό νερό πάνω από το βουλωμένο νεροχύτη.

• ρίξτε αργά το βραστό νερό στο στόμιο του αποχετευτικού σωλήνα (όχι απευθείας πάνω στην πορσελάνη) και δείτε αν εξαλείφεται το πρόβλημα της φραγής.
• Αν όχι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα, όπου θα χρειαστείτε μια βεντούζα.

Προσπαθήστε να ξεβουλώσετε χρησιμοποιώντας μια βεντούζα απόφραξης

Ο απλούστερος τρόπος για να ελευθερωθεί το σιφόνι είναι η απόφραξη με την παραδοσιακή βεντούζα των υδραυλικών ή με την πιο σύγχρονη, αντλία αναρρόφησης.

Υπάρχουν δύο μεγέθη βεντούζας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετική βεντούζα για τους νεροχύτες και διαφορετική για την τουαλέτα. Επιλέξτε το μέγεθος που εφάπτεται καλύτερα στο μέρος που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά και για λόγους υγιεινής. Δεν θα πρέπει να τις μπερδεύετε και να τις χρησιμοποιείτε εναλλάξ.

• Πρώτον, αν πρόκειται για το νιπτήρα του μπάνιου, κλείστε την έξοδο υπερχείλισης, που βρίσκεται στο πάνω μέρος του νιπτήρα, τοποθετώντας στο άνοιγμα ένα κομμάτι πανί ή καλύπτοντας την τρύπα με μια φαρδιά κολλητική ταινία. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν έχετε προηγουμένως χρησιμοποιήσει βραστό νερό, θα είναι καλύτερα να προσθέσετε τώρα λίγο κρύο νερό,
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV
ΖΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Αποφράξεις αποχετεύσεων ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ  Τ.Κ. 72100
 Αγίου Νικολάος, Νομός Λασιθίου
Τηλ.: 2841023590
Φαξ: 2841023477
6974810805-6974306843.
 γιατί το καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει υδρατμούς που θα εμφανιστούν γύρω από την τρύπα υπερχείλισης και θα μειώσουν την αντοχή τής κολλητικής ταινίας, με αποτέλεσμα να μην μείνει σταθερή στη θέση της και να ξεκολλήσει.

• Για καλύτερα αποτελέσματα, επίσης, κλείστε με ταινία ή με πώμα το άνοιγμα της μπανιέρας, αν υπάρχει στον ίδιο χώρο με τον βουλωμένο νιπτήρα.
• Αν πρόκειται για νεροχύτη κουζίνας ή κάτι παρόμοιο, αφαιρέστε το διχτάκι σουρωτήρι, το διχτυωτό καλάθι.
• Αν πρόκειται για νιπτήρα τουαλέτας, αφαιρέστε το πώμα αποστράγγισης. Σηκώστε και αφαιρέστε το ή περιστρέψτε και σηκώστε το.
• Γεμίστε τη βουλωμένη λεκάνη με νερό μέχρι τη μέση. 
• Τοποθετήστε το μέρος της βεντούζας, που μοιάζει με στρόγγυλη κούπα, πάνω από την τρύπα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμόσει καλά επάνω στην επιφάνεια τού νεροχύτη. 
• Ανεβοκατεβάστε τη βεντούζα με γρήγορες και κοφτές κινήσεις, προκαλώντας βίαια ώθηση πάνω και κάτω. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο της αναρρόφησης και με τη δύναμη του νερού, θα ξεκολλήσετε τις ακαθαρσίες του αγωγού. Διαπιστώστε αν έχει αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος, ελέγχοντας κατά διαστήματα την αποστράγγιση του αγωγού ή τη στάθμη του νερού στο νιπτήρα.
• Αφού καθαρίσει, ανοίξτε την έξοδο υπερχείλισης και τοποθετήστε ξανά το πώμα αποστράγγισης ή το διχτυωτό καλαθάκι του νεροχύτη.
• Αν το πρόβλημα παραμένει, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Επίμονος βουλωμένος νεροχύτης, δοκιμάστε το σπιράλ απόφραξης

Αν δεν ξεβουλώσει με τη χρήση της παραδοσιακής βεντούζας, το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσετε αποφρακτήρα χειρός ή σπιράλ απόφραξης, που υπάρχει σε διάφορα μήκη από 4,5 μέχρι 15 μέτρα.

Ο χειρισμός του δεν είναι δύσκολος, χρειάζεται όμως προσοχή να μην προκληθεί ζημιά στις σωληνώσεις με κάποιο υπερβολικό ζόρισμα.

• Απομακρύνετε το πώμα του νεροχύτη και επεκτείνει το σπιράλ απόφραξης στην αποχέτευση. Όταν νιώσετε πως κάτι του φράζει την πορεία τραβήξτε απαλά προς τα έξω.
• Δοκιμάστε ξανά και ασκείστε μαλακή πίεση.
• Επεκτείνετε σε μεγαλύτερο βάθος το σπιράλ μέχρι να νιώσετε ότι έχετε φτάσει στο σημείο φραγής. Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει αν η απόφραξη βρίσκεται στο πάνω μέρος του σωλήνα.
• Επαναλάβετε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό από τη βρύση, καθώς το νερό αρχίζει να ρέει ανεμπόδιστα.
• Αν το μήκος του σπιράλ που έχετε χρησιμοποιήσει είναι μεγαλύτερο από την απόσταση μεταξύ του στομίου του νεροχύτη και του σιφονιού, τότε η φραγή βρίσκεται μετά το σιφόνι. Για να απαλλαγείτε από αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε το σιφόνι, παγίδα οσμών και αποβλήτων.

Αν το βούλωμα επιμένει, χρειάζεται λίγη περισσότερη δουλειά, αλλά όχι μεγαλύτερης δυσκολίας. Πρέπει να λύσετε το σιφόνι για να ανακαλύψετε το πρόβλημα και να το καθαρίσετε, να το επιδιορθώσετε ή να το αντικαταστήσετε.

Θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το σιφόνι και να καθαρίσετε τα τοιχώματά του με μια βούρτσα και καυτό νερό, ίσως και κάποιο λιποδιαλυτικό απορρυπαντικό. Η αποσυναρμολόγηση του σιφονιού είναι αναγκαία και όταν το βούλωμα εντοπίζεται πιο μέσα, μετά δηλαδή το σιφόνι, προς την κατεύθυνση ροής του νερού. Στην περίπτωση αυτή καταλληλότερο εργαλείο είναι το σπιράλ απόφραξης.

• Τοποθετήστε έναν κουβά ή μια λεκάνη κάτω από το σιφόνι του νιπτήρα, για να μαζέψετε το νερό που θα τρέξει, όταν λύσετε το σιφόνι
• Ξεβιδώστε με την πένσα ή τον κάβουρα τους δύο δακτυλίους, τις δύο βαλβίδες που ανάμεσά τους υπάρχει το σιφόνι του νεροχύτη. Για να προστατέψετε τους δακτυλίους - ροδέλες, καλύψτε τους με ένα πανί, πριν τους πιάσετε με τον κάβουρα. Σημειώστε πώς είναι προσανατολισμένες οι πλαστικές ροδέλες που ξεβιδώνετε
• Αδειάστε το νερό από το σιφόνι στον κουβά. Νερό θα τρέξει επίσης από τις δύο άκρες του σωλήνα. αποχέτευσης.
• Όπως και στο προηγούμενο βήμα, επεκτείνει το σπιράλ απόφραξης στο επίπεδο τμήμα του σωλήνα. Τραβήξτε απαλά προς τα έξω.
• Δοκιμάστε ξανά και ασκείστε μαλακή πίεση.
• Επεκτείνετε σε μεγαλύτερο βάθος το σπιράλ μέχρι να νιώσετε ότι έχετε φτάσει στο σημείο φραγής. 
• Τραβήξτε προς τα έξω περίπου 12 εκατοστά πάνω από το καλώδιο και σφίξτε τη βίδα
• Γυρίστε την τροχαλία του σπιράλ σιγά και με απαλή πίεση.
• Σπρώξτε το σπιράλ σε μεγαλύτερο βάθος μέχρι να αισθανθείτε ότι διορθώσατε το βούλωμα.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV
ΖΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Αποφράξεις αποχετεύσεων ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ  Τ.Κ. 72100
 Αγίου Νικολάος, Νομός Λασιθίου
Τηλ.: 2841023590
Φαξ: 2841023477
6974810805-6974306843
• Επανατοποθετήστε το σιφόνι και ξεπλύνετε την αποχέτευση με ζεστό νερό από τη βρύση για να καθαρίσετε τυχόν εναπομείναντα υπολείμματα.