ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΠΙΤΣΑ DELIVERY


LIVE STREAMING ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
Ο Δήμος Χερσονήσου είναι δήμος της περιφέρειας Κρήτης που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης.

 Προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Γουβών, Χερσονήσου, Επισκοπής και Δήμος Μαλίων. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 271,58 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 25.003 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκαν οι Γούρνες.


Ο Τουρισμός Αναψυχής στο Δήμο Χερσονήσου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και αποτελεί το τουριστικό υπόβαθρο του Δήμου, από τη δεκαετία του ‘60, καθώς τότε ανοικοδομήθηκε το πρώτο τουριστικό κατάλυμα.
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
 Ο Δήμος προσφέρει εμπλουτισμένο και διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν αναψυχής πλούσιο σε εναλλαγές χρωμάτων, πράσινου και γαλάζιου.

 Ο τουρισμός αναψυχής συμβάλει στην οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου. Στο Δήμο είναι εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός όλων των τουριστικών καταλυμάτων (Resorts, Hotels, Apts) και στο σύνολο τους οι κλίνες ξεπερνούν τις 100.000. Η τουριστική εμπειρία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Θαλασσόκοσμο, το μεγαλύτερο ενυδρείο στην Ελλάδα, με είδη από το Μεσογειακό Θαλάσσιο Κόσμο και την επίσκεψη στη Νήσο Ντία, όπου οι επισκέπτες θα έλθουν αντιμέτωποι με τη μαγεία του καταγάλανου Κρητικού Πελάγους. Πολύ σημαντικό επίσης και πλούσιο είναι το οικοπολιτιστικό απόθεμα του Δήμου και η μοναδικότητα της βιοποικιλότητάς του.
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670

Παραλίες: Ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το τρίπτυχο αναψυχής ‘Sea, Sun, Sand’, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την απέραντη θάλασσα σε μια ευρεία παράκτια ζώνη (28 km) με μοναδικές και βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες.
Υδάτινα Πάρκα: Στο Δήμο υπάρχουν τρία σημαντικά Υδάτινα Πάρκα: τα Star Beach, Water City και Aqua Plus τα οποία προσφέρονται για παιχνίδια στο νερό, θαλάσσιες αποδράσεις, χαλάρωση και διασκεδαστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, και διαθέτουν υπηρεσίες εστίασης.

ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670
Αγορές: Ο Δήμος χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αγορά, τα εμπορικά καταστήματα και τα Εμπορικά Κέντρα. Ιδιαίτερη ανάπτυξη υπάρχει στα τουριστικά καταστήματα, με αντίστοιχη ζήτηση στα τουριστικά προϊόντα, καθώς ο Δήμος απορροφά το 4,6 % των αφίξεων της Ελλάδας. Με πολλά καταστήματα, μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Γαστρονομία: Αποτελεί την αυθεντική πλευρά του Κρητικού πολιτισμού. Η βάση της κρητικής διατροφής είναι το ελαιόλαδο και 5000 χρόνια μετά από την εμφάνιση του Μινωικού πολιτισμού, προσφέρει άριστο διατροφικό πρότυπο, που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής. Πολλές παραδοσιακές ταβέρνες υπάρχουν σε όλα τα χωριά του Δήμου που προσφέρουν την αυθεντική κρητική κουζίνα.
Νυχτερινή Διασκέδαση: Εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή, γεμάτη παλμό. O Δήμος Χερσονήσου διαθέτει μεγάλη πυκνότητα σε καφετέριες, μπαρ, ντίσκο και κλαμπ, με ποικίλο ύφος μουσικής. Οργανώνονται DJs sets και πάρτυ, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, και προσφέρουν πλούσια εμπειρία νυχτερινής ζωής.

Ο πολιτιστικός Τουρισμός είναι άλλη μία μορφή εμπειριών που μπορεί κάθε επισκέπτης να απολαύσει στο Δήμο Χερσονήσου. Διαθέτει πολλούς πόρους πολιτιστικής κληρονομιάς, και συγκεκριμένα τέσσερα μουσεία [Αγροτικό Μουσείο Μενέλαου Παρλαμά, Λυχνοστάτης Λαογραφικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Μαλίων, Αργυράκειο Πολεμικό & Εθνολογικό Μουσείο] καθώς και τα δύο ενυδρεία [Θαλασσόκοσμος, Aquaworld Aquarium] και όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό δίκτυο.
Χωριά & Οικισμοί: Ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός με οργανωμένες εκδρομές στα πολλά και μοναδικά χωριά του Δήμου αποτελεί αυθεντική εμπειρία και οι επισκέπτες μπορούν να ‘γευτούν’ τα τοπικά χρώματα και τις γεύσεις του Δήμου μέσα από την εξερεύνηση των παραδοσιακών οικισμών.
Μουσεία, Μνημεία, Αρχαιολογικοί τόποι: Παράλληλα ο δήμος χαρακτηρίζεται από την πλούσια ύπαρξη σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος – [Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων, Χρυσόλακκος, Αρχαιολογικός Χώρος Αμνισού, Μέγαρο Νίρου, Αρχαιολογικός Χώρος Καστρί, Αρμί,] με γνωστότερο τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων. Το Μινωικό ανάκτορο των Μαλίων χωροθετείται σε μια πανέμορφη τοποθεσία κοντά στη θάλασσα και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος μινωικό ανάκτορο, μετά της Κνωσού και της Φαιστού.


 Ο μύθος λέει ότι το ανάκτορο των Μαλίων χρησίμευε ως κατοικία του Σαρπηδόνα, αδερφού του Μίνωα. Ιστορικά, το 1915 ο Ιωσήφ Χατζιδάκης ξεκίνησε τις ανασκαφές στο λιμάνι, ενώ το 1921 η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή συνέχισε τις εργασίες στον Χρυσόλακκο, που βρέθηκε το πασίγνωστο υπέροχο χρυσό κόσμημα με τις μέλισσες, το οποίο θεωρείται ως το σπουδαιότερο εύρημα των Μαλίων.
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670

Οι εμπειρίες περιπέτειας χαρακτηρίζουν το Δήμο Χερσονήσου, καθώς η ύπαιθρος προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες. Ο φυσικός πλούτος, προτρέπει τους φυσιολάτρες – επισκέπτες να αναζητήσουν δυνατές εμπειρίες, κοντά στη φύση που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη, όχι μόνο ως διαφορετικές αλλά και ως αυθεντικές. Μεγάλες περιοχές του Δήμου έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000. Η Νήσος Ντία, η οποία αποτελεί σπουδαίο βιότοπο για πολλά είδη πουλιών και μέρος του Αζιλακόδασους στους πρόποδες του Όρους Σελένα.
Πεζοπορία: Η απόδραση από το περιβάλλον της διακριτικής πολυτέλειας των παράλιων περιοχών προς το τοπίο της ενδότερης χώρας του Δήμου Χερσονήσου αποτελεί μια γοητευτική αντίθεση. Στο Δήμο Χερσονήσου ο πεζοπόρος επισκέπτης διασταυρώνεται σε κάθε βήμα του με τη μυθολογία, το λαϊκό πολιτισμό, την ιστορία, και την αρχαιολογία μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

 Για το λόγο αυτό, η πεζοπορία που μπορεί να χαράξει κάθε επισκέπτης, προσφέρει την ηρεμία της φύσης μέσα από το άγριο κρητικό τοπίο των ορεινών όγκων, τα φαράγγια και τα σπήλαια, αλλά και τη δροσιά της υπέροχης θάλασσας. Όλα αυτά συνθέτουν μία μοναδική εμπειρία πεζοπορίας, γεμάτη αντιθέσεις.
Ποδηλασία: Ο Δήμος Χερσονήσου προσφέρεται για ποδηλατικές εμπειρίες. Κάθε επισκέπτης είτε είναι λάτρης του άγνωστου, είτε των προτεινόμενων διαδρομών μπορεί να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Καταδύσεις: Καθώς η Κρήτη αποτελεί έναν από τους ελληνικούς προορισμούς με το μεγαλύτερο αριθμό καταδυτικών κέντρων εκπαίδευσης, ο Δήμος δε θα μπορούσε παρά να δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή τη μορφή εμπειρίας. Οι επισκέπτες του Δήμου μπορούν να απολαύσουν το υποβρύχιο περιβάλλον της Κρήτης και να ζήσουν τη καταγάλανη αυτή εμπειρία. Ο Δήμος διαθέτει καταδυτικά κέντρα για κάθε απαίτηση και βαθμό δυσκολίας και έχει χαρτογραφημένα συγκεκριμένα θαλάσσια πάρκα και ζώνες κατάδυσης.

Ιπποτουρισμός: Οι επισκέπτες του Δήμου Χερσονήσου μπορούν να απολαύσουν την ελεύθερη ιππασία ή την εμπειρία εκμάθησης ιππασίας στις σύγχρονες μονάδες ιπποτουρισμού και εκμάθησης ιππασίας οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
Γκολφ: Το Crete Golf Club, αποτελεί το μοναδικό γήπεδο γκολφ στην Κρήτη, και ένα από τα πιο εντυπωσιακά στη Μεσόγειο, το οποίο προσφέρει δυνατή εμπειρία γκολφ στους Επισκέπτες, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε ένα χώρο 720 στρεμμάτων.
Άλλες Δραστηριότητες: Ο Δήμος Χερσονήσου, προσφέρει εμπειρίες κάθε είδους, και συνεχώς ακολουθεί τις νέες τάσεις και τα πρότυπα της σύγχρονης τουριστικής ζήτησης. Στο πλαίσιο αυτό συνεχώς αναπτύσσει νέες εμπειρίες, και τις αντίστοιχες υποδομές, όπως αυτές των εμπειριών της αναρρίχησης και του αλεξίπτωτου πλαγιάς στις Δημοτικές Ενότητες Γουβών και Χερσονήσου.
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670


Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδική. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδική έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδική υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.
Το έδεσμα έχει ιταλική προέλευση και η λέξη εμφανίστηκε ήδη από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη. Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρείται κατ'εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό. Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα[1]. Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους.

 Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσα (στρογγυλή βάση απο ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση απο τυρί, ελαιόλαδο,
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670
 λαχανικά και μυρωδικά) έγινε στην Αρχαία Ελλάδα[2][3][4][5] όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα[6]. Η πίτα των Βυζαντινών είναι η βάση της σύγχρονης ιταλικής πίτσα η οποία δημιουργείται με την είσοδο της ντομάτας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου τον 19ο αιώνα.

Τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αλλά συνήθως αποφεύγουμε να την μαγειρέψουμε μόνοι μας μήπως και αποτύχουμε παταγωδώς! Μην φοβάστε πια… Ο σεφ του JOY είναι εδώ για να σας πει πώς θα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι την τέλεια πίτσα!
Mε αυτόν τον τρόπο επίσης οι ιταλοί φτιάχνουν το πραγματικό ζυμάρι για πίτσα(και όχι τα εφετζίδικα που τα στριφογυρνάνε κλπ).

Γενικά αν ήθελα να γράψω με γραμμάρια την συνταγή για πίτσα(περίπου ίδια για ψωμί)

500 γρ άσπρο καλής ποιότητας αλεύρι απο σκληρό σιτάρι
500 γρ ψιλό σιμιγδάλι
700γρ νερό κρύο
αλάτι
1 κουταλία σούπας λάδι
μισό φακελάκι μαγιά(πίτσα, λιγότερο για το ψωμί)

Αυτά είναι τα τέλεια υλικά για πίτσα. Για άσπρο ψωμί, μπορείς και μόνο άσπρο αλεύρι.

Ολα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε με πετσέτα για καμια ωρα, μόλις ξεκινήσει να φουσκώνει το μεταφέρουμε στο ψυγείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά απο 1 μέρα, μέσα σε 3-4 μέρες. Οσο περισσότερο τόσο το καλύτερο γευστικά.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
Για πίτσα, έχουμε ταψάκι αντικολλητικό για πίτσα. Ρίχνουμε το ζυμάρι. Οχι πολύ ζυμάρι, να βγεί κάπου 1/4 εκ. ύψος γιατί θα φουσκώσει αρκετά. Λίγο παραπάνω στις άκρες.

Το αλευρώνουμε απο πάνω για να μπορούμε να το απλώσουμε. Πιέζουμε ελαφρά απο μέσα προς τα έξω. Δεν μας νοιάζει που θα έχει κολλήσει κάτω, μόλις ψηθεί θα ξεκολλήσει. Το σκεπάζουμε με κάτι και το αφήνουμε για 30 λεπτά να ετοιμαστεί για ψήσιμο.

Ο φούρνος στο τέρμα(οι ιταλοί τις ψήνουν στους 500C σε ειδικούς φούρνους) στους 250 να προθερμανθεί καλά. Το ψήνουμε συνολικά κάπου 15-20 λεπτά, ανάλογα το ύψος του ζυμαριού.
Συνταγή για την κλασσική ιταλική πίτσα μαργαρίτα.

Μοτσαρέλα βουβαλίσια για τυρί(στην πάτρα το βρίσκω στα μάκρο κάπου 5 ευρώ το μισό κιλό)
Κόκκινη σάλτσα με γεύση σκορδο-βασιλικό
φρέσκο βασιλικό
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
Αναπαραγωγή σε νέο παράθυρο   ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ   PLAY

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
Το ζυμάρι που έχει ξεκουραστεί για 30 λεπτά του βάζουμε σάλτσα, όχι να το πνίξουμε, περίπου 3-4 κουταλιές σούπας για 32 εκ. στρογγυλή πίτσα.

Το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Στο τέλος, τρίβουμε με τα χέρια μας τα μπαλάκια της μοτσαρέλας και απλώνουμε τον φρέσκο βασιλικό. Ψήνουμε για αλλα 5 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε λίιιιγο φρέσκο ελαιόλαδο απο πάνω.

Καθόλου παχυντικό φαγητό, μπορεί να φαγωθεί σαν ορεκτικό η γεύμα. Μπορεί επίσης να γεμίσει με διάφορες καφρίλες απο πάνω όπως μπέικον, σαλάμια, κίτρινα τυριά κλπ
Τι θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι, 550 ml νερό, 20 γραμμάρια νωπή μαγιά, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα: 500 γραμμάρια τομάτα κονκασέ, 2 κρεμμύδια, 10 φύλλα βασιλικό, 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση: Ο,τι σας αρέσει και με ό,τι υλικό έχετε σπίτι!

Πώς θα τη φτιάξετε
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670
Στην πίτσα πολύ σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό αλεύρι. Για την πίτσα χρειάζεστε αλεύρι με γλουτένη γιατί είναι αυτό που της δίνει την ελαστικότητα.

Σε ένα κιλό αλεύρι βάζετε 550 ml νερό μέσα στο οποίο διαλύετε τη μαγιά (την ανακατεύετε καλά), 20 ml ελαιόλαδο και 20 γρ. (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) αλάτι ψιλό. Το ζυμώνετε όσο καλύτερα μπορείτε.

Κόβετε το ζυμάρι σε μερίδες και το κάνετε μπαλίτσες. Αγκαλιάζετε το ζυμάρι ακουμπάτε τον αντίχειρα στον πάγκο, την παλάμη πάνω στη ζύμη και κάνετε μια κυκλική κίνηση.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
Για να φουσκώσει παίρνετε δύο διαφορετικά σκεύη. Στο ένα σκεύος βάζετε λίγο ελαιόλαδο στη βάση του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε γιατί η ζύμη έχει την τάση να κολλάει. Με ένα πινελάκι πασαλείψτε την επιφάνεια βάλτε μέσα τις μπάλες και λίγο λάδι από επάνω για να μην ξεραθεί η ζύμη. Για να κρατήσει μέσα το ζυμάρι θερμοκρασία και να αρχίσει να φουσκώνει πρέπει να το καλύψετε. Θα το κάνετε ή με μια βρεγμένη πετσέτα που όμως δεν θα πρέπει να ακουμπήσει το ζυμάρι γιατί δεν θα το αφήσει να φουσκώσει ή με μεμβράνη. Την αφήνετε στην άκρη για περίπου μία με μιάμιση ώρα για να φουσκώσει. Αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε την άλλη ημέρα, τις αφήνετε όπως είναι στο ψυγείο για να φουσκώσουν αργά αργά.
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670

Πολύ βασικό συστατικό είναι και η ντομάτα. Πρέπει να είναι φρέσκια το καλοκαίρι, κονσέρβα το χειμώνα. Κόβετε τα κρεμμύδια όπως σας βολεύει και τα σοτάρετε μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βάζετε μέσα τη σάλτσα ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, ζάχαρη (ανάλογη με την οξύτητα της ντομάτας, γι’ αυτό καλό είναι να αφήσετε πρώτα για περίπου μία ώρα τη ντομάτα να μαγειρευτεί και μετά ανάλογα με την οξύτητά της βάζετε την ανάλογη ποσότητα ζάχαρης).

 Οταν η σάλτσα κοντεύει να γίνει, ρίχνετε μέσα ελαιόλαδο όπως και μια καλή χούφτα βασιλικό. Θυμηθείτε, λάδι, ζάχαρη και βασιλικό στο τέλος για να κρατήσει τα αρώματα και τις γεύσεις. Ολο αυτό το μίγμα στη συνέχεια το περνάτε στο μπλέντερ και έχετε την σάλτσα – βάση για την πίτσα σας. Αφήστε τη λίγο να κρυώσει πριν τη βάλετε στο μπλέντερ.

Ανοίγετε την ζύμη για πίτσα. Δεν την ανοίγετε ΠΟΤΕ με τον πλάστη. Βάζετε στον πάγκο λίγο αλεύρι και πατάτε από το κέντρο προς τα έξω με τα δάχτυλα για να βγάλετε τον αέρα στην κόρα. Στη συνέχεια κρατάτε με το ένα χέρι κόντρα και με το άλλο στρίβετε κυκλικά για να ανοίξετε τη ζύμη.
Επιλέξτε τυρί μοτσαρέλα, μην χρησιμοποιήσετε άλλα τυριά, η μοτσαρέλα είναι ιδανική. Πάνω στη ζύμη βάζετε τη σάλτσα και από πάνω τη μοτσαρέλα. Μην «φορτώσετε» την πίτσα, το πολύ τυρί την χαλάει. Η πίτσα χρειάζεται ισορροπία. Η πίτσα θέλει πολύ δυνατή θερμοκρασία για να ψηθεί. Αν έχετε ένα τηγάνι χωρίς πλαστική λαβή το βάζετε μέσα στο φούρνο να πυρώσει και ρυθμίζετε στο μάξιμουμ. Ο λόγος είναι ότι η πίτσα ψήνεται σε ξυλόφουρνο ή σε ηλεκτρικό φούρνο πάνω σε πυρότουβλα για να γίνει τραγανή από την κάτω μεριά της και το ρόλο αυτό θα παίξει το τηγάνι.

Ανοίξτε τη ζύμη όσο είναι το μέγεθος του τηγανιού, αφού πρώτα το έχετε αναποδυγυρίσει (δηλαδή όσο είναι το μέγεθος της βάσης του που υπό… κανονικές συνθήκες θα ακουμπούσε πάνω στο μάτι της κουζίνας). Τοποθετείτε πάνω του την ζύμη με τη σάλτσα και το τυρί.  Η πίτσα πρέπει να ψηθεί σε δυνατή φωτιά αλλά όχι πολλή ώρα γιατί αλλιώς το ζυμάρι από τραγανό που πρέπει να γίνει, μετατρέπεται σε… παξιμάδι.
ΜΕΓΑ  ΧΟΡΗΓΟΣ TV RIZZA OYZERI- επι τραπεζης - ΚΑΤΩ ΓΟΥΒΕΣ -DELIVERY THL 2897042252-    6937133670