ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ ΠΙΤΑ ΚΑΦΕ

LIVE STREAMING
  
ANANEOSI WEB TV 23-7-2016 GIA PANTA SPONSORASΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922


Ο Άγιος Νικόλαος ( Άγιος όπως συνηθίζεται να αποκαλείται απο τους περισσότερους Κρητικούς), είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου και βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή της Κρήτης, στη Δυτική πλευρά του κόλπου του Μεραμβέλλου.

 Η ονομασία του προήλθε από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο Αγίου Νικολάου. 

Παλαιότερη γνωστή ονομασία, Μαντράκι, καθώς υπήρχαν πολλές μάντρες με κατσίκια που ξεχειμώνιαζαν. Άλλη γνωστή ονομασία κι αυτή που ακόμα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των γύρω χωριών, Γιαλός.
Από το έτος 2000, λόγω του σχεδίου Καποδίστρια, στο Δήμο Αγίου Νικολάου συγχωνεύθηκαν οι κοινότητες Κριτσάς, Ελούντας, Λιμνών, Καλού Χωριού, Βρουχά, Σκινιά, Λούμα, Ζενίων, Έξω Ποτάμων, Κρούστα, Έξω Λακωνίων, Μέσα Λακωνίων και Πρίνας. Από το έτος 2011 κι έπειτα από το νόμο Καλλικράτη , στο δήμο Αγίου Νικολάου συγχωνεύθηκαν ο δήμος Νεαπόλεως και η κοινότητα Βραχασίου.
Η οικονομία της περιοχής βασίζεται στον τουρισμό, στην καλλιέργεια ελιάς και στη μη σταυλισμένη κτηνοτροφία. Οι μόνιμοι κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ήταν 19.593 . Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πόλης οι πολλές παραλίες της, οι οποίες κάθε χρόνο πιστοποιούνται για την καθαριότητα και τις παροχές του

H Λίμνη Βουλισμένη ( 'Λίμνη' για τους Αγιονικολιώτες) είναι μια μικρή Λιμνοθάλασσα στο κέντρο της πόλης. Πολλοί αρχαίοι μύθοι αναφέρουν τη Λίμνη, οι αρχαιότεροι από τους οποίους θέλουν τις θεές Αθηνά και Άρτεμη να λούζονται σε αυτή. Με τη Λίμνη συνδέονται δύο αστικοί μύθοι, ότι δεν υπάρχει πυθμένας, και ότι η Λίμνη συνδέεται με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922


 Ο τελευταίος μύθος στηρίζεται στο ότι κατά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου, τα νερά της Λίμνης φούσκωσαν και πλημμύρισαν τις γύρω από αυτήν αποθήκες. Στον πυθμένα της λίμνης υπάρχει πολεμικό υλικό που εγκαταλείφθηκε από τους Γερμανούς στρατιώτες προτού αποχωρήσουν στο τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου

Ένα πάρκο με πεύκα και αλμυρίκια πάνω από τη Λίμνη προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης.Από το πάρκο αυτό ξεκινά ένα πετρόχτιστο μονοπάτι, ελίσσεται ανάμεσα στα δένδρα και καταλήγει στη Νότια πλευρά της Λίμνης, εκεί όπου δένουν μικρά σκάφη αλιείας.
Η Σπιναλόγκα.

Το νησί που άφησαν την τελευταία τους πνοή πολλοί άνθρωποι από λέπρα.Πλέον κάποια από τα κτίρια και σπίτια της σώζονται ως αρχαιολογικοί χώροι και υπάρχουν τουριστικά γραφεία που μεταφέρουν τους τουρίστες με βάρκα στο νησί από την Ελούντα και εκεί γίνετε η ξενάγηση τους στα συγκεκριμένα σημεία του νησιού που επιτρέπετε η πρόσβαση. Είναι εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.
Η Μαρίνα του Δήμου Αγίου Νικολάου όπου διοργανώνονται ιστιοπλοϊκοί αγώνες.

Το κέρας της Αμάλθειας, ένα γλυπτό που έχει κατασκευασθεί από τους ντόπιους, αναγνωρισμένους καλλιτέχνες αδελφούς Σωτηριάδη, έχει στηθεί σε ένα πετρόχτιστο αίθριο παραθίν αλός, έτσι ώστε να έχει φόντο τον κόλπο του Μεραμβέλου και το νησάκι των Αγίων Πάντων.

Η πλατεία Νεάρχου,όπως ονομάζεται η παλαιότερη πλατεία ΚΤΕΛ, είναι σχεδιασμένη με ψηφιδωτά θαλάσσια μοτίβα, από την αρχιτέκτονα Μάρω Δαγιάντη.
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922

Οι σκάλες της πόλης είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Καθώς η πόλη είναι κτισμένη σε λόφους οι σκάλες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της, με αρκετους αρχιτέκτονες της περιοχής να έχουν σχεδιάσει από μια.
Η Κιτροπλατεία, μια πλατεία με μικρή παραλία, από την οποία ξεκινάει πετρόχτιστος πεζόδρομος που ακολουθεί την ακτογραμμή και καταλήγει στη Μαρίνα. Το όνομά της προέρχεται από το εμπόριο των κίτρων καθώς από αυτήν την παραλία κι εξαιτίας του βάθους της, μπορούσαν να φορτώσουν τα εμπορικά καΐκια προτού ακόμα η πόλη αποκτήσει λιμάνι.
Ο λόφος του Αγίου Χαραλάμπους , δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία ένα αλσύλλιο από πεύκα με μια παλιά υδατοδεξαμενή στην οροφή της οποίας φύονται δύο πεύκα. Από το λόφο έχει κανείς πανοραμική θέα της πόλης και του κόλπου.
Τα νησάκια Αγίων Πάντων και Φάρου, είναι ένα παράδειγμα στην Φυσική Ιστορία καθώς ενώ απέχουν ελάχιστα μέτρα το ένα από το άλλο τα είδη της πανίδας και χλωρίδας που φιλοξενούν έχουν εξελιχθεί διαφορετικά Στο νησί των Αγίων Πάντων έχουν μεταφερθεί από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα κρητικοί αίγαγροι, τα Κρι Κρι, προκειμένου να διατηρηθεί καθαρό το είδος.

Επιμενίδου 67, Άγιος Νικόλαος Λασιθίου (έναντι νοσοκομείου)
τηλέφωνο: +30 28410 21922
Είτε ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα καφέ στον μικρό αλλά φιλικό και trendy χώρο του καφέ ατενίζοντας από τη μεγάλη τζαμαρία έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ή προτιμάτε να σας τον φέρουμε στο γραφείο, στο σπίτι, στην παραλία ή οπουδήποτε βρίσκεστε ένα είναι σίγουρο : δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στο «πάντρεμά» του με τις σπιτικές πίτες δια χειρός Ελευθερίας με τα αγνά υλικά και τις παραδοσιακές συνταγές από τα Ανώγεια. Επωφεληθείτε από τις χαμηλές τιμές, την καλή ποιότητα των υλικών και το δωρεάν delivery!!!

ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ


ΚΑΦΕΣ
Ο καφές είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα, το οποίο κατασκευάζεται από τα καβουρδισμένα και αλεσμένα σπέρματα της καφέας ή καφεόδεντρου. Ο καφές έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του. Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές το χρόνο.

Η ιστορία του καφέ ξεκίνησε στην Αιθιοπία, όπου η Καφέα η αραβική (Coffea arabica) μεγάλωνε ελεύθερα ως θάμνος. Αρχικά ο καρπός χρησιμοποιόταν αυτούσιος από τους τοπικούς πληθυσμούς, που είτε τον μασούσαν είτε τον άλεθαν σε μικρούς σβόλους.

Το όνομα του καφέ προέρχεται από την αραβική λέξη قهوة (qahwa) που είναι παραφθορά τμήματος της αρχικής αραβικής ονομασίας του καφέ, qahwat al-būnn, κρασί του κόκκου, που αναφέρεται στο γεγονός ότι ο καφές χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο του κρασιού, καθώς το Κοράνι απαγορεύει το αλκοόλ.
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922

 Όταν ο καφές πρωτοήρθε στην Ευρώπη ήταν γνωστός ως "αραβικό κρασί". Μια άλλη εκδοχή αποδίδει το όνομα του καφέ στο Βασίλειο της Κάφφα, την περιοχή της Αιθιοπίας όπου άρχισε να χρησιμοποιείται ο καφές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προέλευση του καφέ και η ανακάλυψη των ιδιοτήτων του έδωσε τροφή και σε αρκετούς μύθους. Οι σημαντικότεροι είναι αυτός που αποδίδει την ανακάλυψη των ιδιοτήτων του καφέ σε έναν Αιθίοπα γιδοβοσκό, τον Καλντί, που παρατήρησε ότι τα ζώα του γίνονταν πιο δραστήρια όταν έτρωγαν τους καρπούς του φυτού του καφέ (μύθος των κατσικών που χορεύουν) και αυτός που λέει ότι ο καφές δόθηκε στον Μωάμεθ από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ προκειμένου να του χαρίσει δύναμη και αντοχή.

Ο καφές -σαν έτοιμο προϊόν, καθώς οι Άραβες απαγόρευαν αυστηρά την εξαγωγή σπόρων- πέρασε στην Ευρώπη από τη Βενετία, που διατηρούσε ισχυρές εμπορικές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο, στα τέλη του 16ου αιώνα.

 Διατέθηκε αρχικά από τους Βενετούς έμπορους στους πλούσιους, σαν εξωτικό είδος. Η δημοτικότητά του μεγάλωσε αφότου ο Πάπας Κλήμης Η΄, παρά τις συμβουλές του περίγυρού του να αφορίσει τον καφέ σαν ισλαμική απειλή προς το χριστιανισμό, δοκίμασε στα 1600 καφέ, τον βρήκε εξαίσιο και τον "βάπτισε" Χριστιανικό ρόφημα. Το πρώτο καφεποτείο άνοιξε στην Ιταλία το 1645.

Οι Ολλανδοί ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να πάρουν σπόρους καφέ και να τον καλλιεργήσουν αρχικά στις αποικίες τους στην Ινδονησία. Την ίδια εποχή περίπου το φυτό του καφέ πέρασε και στην Ινδία, όπου μετέφερε σπόρους λαθραία ο Μπάμπα Μπουντάν, επιστρέφοντας από τη Μέκκα.
Η δημοτικότητα του καφέ αυξήθηκε ραγδαία στην Ευρώπη· στην Αγγλία υπήρχαν 3000 καφεποτεία το 1675. Ο καφές έφτασε στη Γαλλία το 1657 και το 1669 το δώρο που έφερε στο Παρίσι ο απεσταλμένος του Σουλτάνου Μοχάμετ Δ' ήταν μια μεγάλη ποσότητα καφέ.
Ένα από τα λάφυρα Πολωνών, Αυστριακών και Γερμανών μετά την νίκη τους στη Βιέννη το 1683 ήταν τα πολλά σακιά με καφέ που άφησε πίσω του ο ηττημένος Οθωμανικός στρατός. Ο Φραντσίζεκ Κουλτζίτσκι, Πολωνός αξιωματικός στον οποίο χαρίστηκαν τα σακιά του καφέ σαν δώρο για τη γενναιότητά του, άνοιξε ένα καφεποτείο, ενώ πρωτοτύπησε και με την προσθήκη ζάχαρης και γάλακτος στον καφέ. Έτσι η νίκη αυτή έγινε και αφορμή για τη διάδοση του καφέ στην Αυστρία, την Πολωνία και τη Γερμανία.

Πόσο υγιεινός είναι ο καφές
Μια κούπα καφέ για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα. Μια συνήθεια που συχνά συνοδεύεται από τύψεις. Παρά τις όποιες παρενέργειες όμως, επιστήμονες εκτιμούν πως η συνετή κατανάλωση καφέ κάνει καλό.
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922
undefined
Εσπρέσο, ελληνικός, καπουτσίνο, αράμπικα, λάτε μακιάτο είναι μερικές μόνο από τις αμέτρητες εκδοχές με τις οποίες μπορεί να σερβιριστεί ένας καφές. Μια κούπα καφέ για ένα δυναμικό ξεκίνημα της μέρας ή ένα διάλειμμα για καφέ εν ώρα εργασίας αποτελούν μικρές καθημερινές απολαύσεις για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο. Η σχέση όμως των περισσοτέρων με τον καφέ είναι μία σχέση «μίσους και πάθους», μιας και η απόλαυσή του συνδυάζεται συχνά με τύψεις για τις παρενέργειες, με τις οποίες είθισται να συνδέεται.
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας Κούνο Γκίτλερ από την Πανεμιστημιακή Κλινική της Κολωνίας αναφέρει ότι ο καφές βοηθάει στην τόνωση του νευρικού μας συστήματος, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και οξυγονώνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. «Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε καλύτερη φυσική κατάσταση, ενώ βοηθάει παράλληλα τη σκέψη», λέει ο καθηγητής χαρακτηριστικά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι θετικές επιπτώσεις του καφέ.
Felix Maria Diogg, Πορτρέτο κυρίας που πίνει καφέ, 1789
Felix Maria Diogg, Πορτρέτο κυρίας που πίνει καφέ, 1789
Σύμφωνα με έρευνες ο καφές βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και των ημικρανιών, ασθενειών που συνδέονται με την κακή κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο. «Η καφεΐνη κάνει το αίμα να ρέει πιο γρήγορα, συμβάλλοντας έτσι στην καλή αιμάτωση του εγκεφάλου», συνεχίζει ο ίδιος προσθέτοντας όμως πως πρόκειται μόνο για μία πρόσκαιρη,

 μικρή ανακούφιση και όχι για ένα εναλλακτικό «φάρμακο» για τις έντονες κεφαλαλγίες. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η κατανάλωση καφέ συμβάλλει στην προστασία από νευρολογικής φύσης ασθένειες, όπως οι αρρώστιες Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον, όπως επίσης ότι δρα κατά του διαβήτη.
Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα…
O καθηγητής Κούνο Γκίτλερ εν ώρα διαλείμματος
O καθηγητής Κούνο Γκίτλερ εν ώρα διαλείμματος

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υπογραμμίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μεγάλη κατανάλωση καφέ για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εθισμός στην καφεΐνη αλλά και υπερδιέργεση των νεύρων είναι δύο από τις πιο βασικές και συχνές παρενέργειες. Η καφεΐνη ενεργοποιεί την έκκριση αδρεναλίνης,
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922


 κι έτσι η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να φέρει το σώμα σε μια κατάσταση υπερλειτουργίας. Η καφεΐνη προκαλεί πίεση στο μυικό σύστημα ενώ επιφέρει και αύξηση της ποσότητας σακχάρου στο αίμα, επιταχύνει τους καρδιακούς παλμούς και τον ρυθμό της αναπνοής.
Όταν ο πρωινός καφές μετατρέπεται, έτσι, σε «πρωινούς καφέδες» το αίσθημα ευεξίας που δημιουργεί μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε υπερένταση ή άγχος. Ο καθηγητής Γκίτλερ, ωστόσο, καθησυχάζει τονίζοντας πως ο καφές επιδρά αρνητικά κατά κανόνα στα άτομα που έχουν μια τέτοια κληρονομική προδιάθεση. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για τον μεταβολισμό της καφεΐνης απαιτείται το ένζυμο CYP1A2. Σε οργανισμούς που διαθέτουν σε μικρές ποσότητες αυτό το ένζυμο, είναι δυσκολότερος και ο μεταβολισμός της καφεϊνής. Σε αυτά τα άτομα η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει αρυθμίες».
Σε κάθε περίπτωση αυτό που καθορίζει τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο καφές στη λειτουργία του οργανισμού είναι η ποσότητά του. Γι αυτό και ο γερμανός ειδικός παραπέμπει ως προς αυτό στον Παράκελσο, στον σπουδαιότερο αλχημιστή του Μεσαίωνα, σύμφωνα με τον οποίον «dosis sola venenum facit» ήτοι «μόνο η δόση κάνει το δηλητήριο».


Το 1964, τρείς φίλοι μοιράστηκαν ένα κοινό όραμα που έμελλε να αλλάξει τη βιομηχανία του καφέ στη Βραζιλία. Εμπνευσμένοι από την εκλεπτυσμένη οινοποιία και οραματιζόμενοι την παραγωγή εξαιρετικού καφέ υψηλών προδιαγραφών με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ιδρύουν την Ipanema Coffees, την εταιρεία που 40 χρόνια αργότερα θα αναγνωριζόταν ως μία από τις πλέον σημαντικές και καινοτόμες φάρμες καφέ παγκοσμίως. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι σήμερα η Φάρμα IPANEMA είναι η 28η χώρα στον κόσμο βάσει ετήσιας παραγωγής καφέ.

Σε υψόμετρο 850 έως 1.350 μέτρων, μια έκταση 5.500 εκταρίων φιλοξενεί τα 12 εκατομμύρια καφεόδεντρα, που κάθε χρόνο παράγουν περισσότερους από 7.000 τόνους καφέ 100% Arabica,ενός καφέ διάσημου για την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα των γευστικών και αρωματικών του χαρακτηριστικών, τη χαμηλή του περιεκτικότητα σε καφεΐνη,

 τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες καλλιέργειας και ... συνεπακόλουθα, τη σημαντικά υψηλότερη χρηματιστηριακή του τιμή σε σχέση με άλλους τύπους καφέ. Από τους παραπάνω κόκκους καφέ, επιλέγονται προσεκτικά μόνον οι καλύτεροι και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του IPANEMA ESPRESSO, που σύμφωνα με τον οργανισμό Rainforet Alliance αναγνωρίζεται ώς ο καλύτερος Βραζιλιάνικος και ένας από τους τέσσερις καλύτερους Speciality Coffees παγκοσμίως.

Από το αρχικό στάδιο ανάπτυξης του σπόρου μέχρι το τελικό στάδιο προετοιμασίας του καφέ, ο IPANEMA ESPRESSO ακολουθεί ένα μοναδικό μονοπάτι πιστοποίησης ποιότητας. Η ενδελεχής παρακολούθηση όλων των σταδίων παραγωγής, ο διαρκής έλεγχος και η πλήρης συμμόρφωση με τα πρότυπα ποιότητας και την τεχνογνωσία της Φάρμας IPANEMA διασφαλίζουν τη γευστική ανωτερότητα ενός καφέ, υπερήφανου παράλληλα για το σεβασμό στο περιβάλλον και την προσήλωση στα εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικής βοήθειας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Στην κατεύθυνση έμπρακτης προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμού της βιοποικιλότητας, το πρόγραμμα «Impact Reduction» της Φάρμας IPANEMA εφαρμόζει με συνέπεια πρωτοπόρες τεχνικές ανακύκλωσης, συμπεριλαμβανομένης της επαναχρησιμοποίησης υπολειμμάτων καφέ και φλοιού ως φυσικού λιπάσματος και τη στοχευμένη καλλιέργεια ευκαλύπτου για χρήση ως ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922


Με τη σπατάλη νερού μειωμένη κατά 90% σε σχέση με τις συμβατικές πρακτικές και τη φύτευση 50.000 δενδρυλλίων ετησίως στο πλαίσιο ολοκληρωμένου προγράμματος αναδάσωσης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι εξέχοντες οργανισμοί, όπως ο Speciality Coffee Association of Europe*, αναγνωρίζουν τη Φάρμα IPANEMA ως «Παγκοσμίως Διακεκριμένο Παραγωγό».Με καθαρή συνείδηση, ο καφές είναι ακόμη πιο γευστικός! Για το λόγο αυτό, η Φάρμα IPANEMA δεσμεύεται για συνεχή σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση εκτεταμένου πλέγματος προγραμμάτων περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων. Απασχολώντας περισσότερα από 1.500 άτομα κατά τις περιόδους συγκομιδής, η Φάρμα έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες για παροχή δωρεάν στέγασης, σίτισης και εκπαίδευσης σε μέλη των τοπικών κοινοτήτων όπου δραστηριοποιείται.

Αμέτρητα ταξίδια, αμέτρητες εμπειρίες, ένα και μοναδικό το πάθος...


Κάπως έτσι θα περιγράφαμε με δυο λόγια τη μέχρι σήμερα πορεία μίας ομάδας ανθρώπων που το 2004 πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και να ασχοληθεί επαγγελματικά με ό,τι απολαμβάνει περισσότερο στην καθημερινότητά της: ένα λαχταριστό φλιτζάνι ποιοτικού espresso.
…η ιδιαίτερη σχέση μας με τον καφέ…

 Κινούμενοι τα τελευταία 35 χρόνια μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής και εμπλεκόμενοι σε όλα τα στάδια παραγωγής, εμπορίας και διάθεσης καφέ, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την εξέλιξη της αγοράς του καφέ και να αναπτύξουμε με το μαγευτικό αυτό προϊόν μία ιδιαίτερη σχέση, μία σχέση πάθους.


…που γέννησε την Kawacom Hellas…

 Στο πλαίσιο αυτό, το 2004 ξεκινώντας από την προσωπική μας αγάπη για τον espresso, αφοσιωθήκαμε στην ανάπτυξη μίας εταιρίας εμπορίας καφέ που θα ικανοποιούσε ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς επαγγελματίες. Έτσι γεννήθηκε η Kawacom Hellas, αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας του 100% Arabica Ipanema espresso στην Ελληνική αγορά.
Στενός συνεργάτης της βραζιλιάνικης Φάρμας Ipanema, μίας από τις μεγαλύτερες φάρμες καφέ παγκοσμίως, η Kawacom Hellas προσφέρει σήμερα μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊοντικών λύσεων καφεστίασης.

…και την έκανε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο…Ξεκινώντας από τον διεθνώς πιστοποιημένο 100% Arabica Ipanema Espresso, που αποτελεί την πρόταση της Φάρμας Ipanema για έναν πραγματικά εξαιρετικό καφέ με κρεμώδες, ισορροπημένο σώμα, χαμηλή οξύτητα, πλούσιο άρωμα και γλυκιά επίγευση πορτοκαλιού & μελιού,

 η οικογένεια της Kawacom Hellas σταδιακά μεγάλωσε, ενσωματώνοντας νέα αγαπημένα μέλη. Σήμερα, μετά από οκτώ και πλέον χρόνια επιτυχημένης δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, η Kawacom Hellas αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους συνεργάτες στο χώρο της καφεστίασης, εξυπηρετώντας περισσότερα από 1.200 ενεργά σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.…αναδεικνύοντας την αξία της προσήλωσης σε προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Τυρόπιτα
Η τυρόπιτα είναι πίτα από ζύμη (π.χ. ζύμη σφολιάτας) ή φύλλο και γέμιση με τυρί. Το τυρί που περιέχει της δίνει αλμυρή γεύση, η οποία πολλές φορές συνοδεύεται από πικάντικη σε συνδυασμό με διάφορα μπαχαρικά (π.χ. πιπέρι).

Στην Ελλάδα η γέμισή της έχει συνήθως σαν βάση τυρί φέτα και αυγό και αποτελεί πολύ δημοφιλές πρόχειρο φαγητό. Τυρόπιτες παρασκευάζουν και συνοικιακοί φούρνοι, αν και κυρίως πωλούνται σε μικροκατάστημα το οποίο προσφέρει και άλλα είδη ή κομμάτια πίτας στο χέρι (π.χ πεϊνιρλί, σπανακόπιτα και μπουγάτσα), το τυροπιτάδικο, μαζί με διάφορα είδη καφέ και αναψυκτικά.
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922


Παραδοσιακή τυρόπιτα
Φτιάχνεται σε ταψί, κατόπιν κόβεται σε κομμάτια και ψήνεται σε παραδοσιακό ή ηλεκτρικό φούρνο. Στην παραδοσιακή τυρόπιτα χρησιμοποιούνται λεπτά φύλλα ζύμης που γίνονται με την βοήθεια του πλάστη, ή με τα χέρια, πράγμα που απαιτεί αρκετή δεξιοτεχνία και πείρα. Η παρασκευή της απαιτεί αρκετό χρόνο προετοιμασίας, ενώ στο ελληνικό τραπέζι, ιδιαίτερα σε σπίτια της υπαίθρου, η τυρόπιτα (όπως και άλλου είδους πίτες) μπορεί να αποτελεί και το κυρίως γεύμα.
Σπανακοτυρόπιτα

Έχει ως γέμιση σπανάκι, ενδεχομένως χόρτα και τυρί φέτα.
Κασερόπιτα
Η γέμισή της περιέχει κασέρι αντί για φέτα.
Άλλες δημοφιλείς παραλλαγές της τυρόπιτας, ανάλογα με τη γέμιση, αποτελούν η ζαμπονοτυρόπιτα (με τυρί και ζαμπόν) και η ζαμπονοκασερόπιτα (με κασέρι και ζαμπόν). Σε φούρνους και τυροπιτάδικα πωλούνται διάφορες παραλλαγές, κυρίως ως προς το σχήμα:

Τρίγωνη τυρόπιτα
Είναι και το πιο συνηθισμένο είδος και συνήθως έχει φύλλο σφολιάτας. Παραλλαγή της αποτελεί η τυρόπιτα Κουρού, η οποία έχει πιο χοντρό φύλλο.
Στριφτή τυρόπιτα
(άλλα ονόματα: σκοπελίτικη, γιαννιώτικη)
Συναντάται συχνά στις Βόρειες Σποράδες. Είναι τυρόπιτα σε φύλλο που έχει τυλιχτεί σπειροειδώς και στη συνέχεια τηγανιστεί. Στη Μακεδονία η μικρή στριφτή τυρόπιτα είναι γνωστή ως Κοζανίτικο "Κιχί" και ψήνεται στον φούρνο.[1] Το μεγαλύτερο κιχί στον κόσμο παρασκευάστηκε στην Ελλάδα με βάρος 862 κιλά.[2]
Τυρόπιτα ταψιού
Φτιάχνεται επίσης σε ταψί, έχει όμως μικρότερο συνήθως μέγεθος. Πουλιέται στα τυροπιτάδικα και οπτικά μοιάζει με τη μπουγάτσα με τυρί.
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922

Μπουγάτσα

Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί, αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις, όπως με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο. Το όνομά της προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη πογάτσα (POĞAÇA = ζύμη). Στην Ελλάδα την έφεραν μικρασιάτες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, κάνοντάς την ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, που θεωρούνται φημισμένες για τη μπουγάτσα τους.
Οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας είναι στο δίπλωμα του φύλλου κατά την παρασκευή της και στον τρόπο σερβιρίσματος. Στην Β. Ελλάδα πουλιέται με το κιλό (μία μερίδα ισοδυναμεί με 160 γραμμάρια και πριν το σερβίρισμα το προϊόν ζυγίζεται) ενώ στην Ν. Ελλάδα με το κομμάτι. Αυτό συμβαίνει επειδή στην Ν. Ελλάδα το κλείσιμο της γέμισης στο φύλλο γίνεται σε μορφή φακέλου και κόβεται στη μέση κατα το σερβίρισμα, ενώ στη Βόρεια το φύλλο είναι μεγαλύτερου μεγέθους καθώς και η γέμιση, οπότε πουλιέται με το κιλό κατά το σερβίρισμα

Στη Βόρεια Ελλάδα παραγγέλνεται συνήθως απλά σαν «μια με τυρί» ή «μια με κρέμα», μια και αποτελεί δημοφιλή πρόχειρη τροφή, και σερβίρεται κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς (και, η γλυκιά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή/και κανέλλα). Εκτός από τις δύο αυτές δημοφιλείς γεύσεις, υπάρχει ακόμα μπουγάτσα με κιμά, με σπανάκι, αλλά και σκέτη (σκέτο φύλλο, χωρίς γέμιση, η οποία σερβίτεται συνήθως πασπαλισμένη με κρυσταλλική ζάχαρη). 

Αν και οι κάτοικοι της νοτιότερης Ελλάδας μπερδεύουν συνήθως την μπουγάτσα με τυρί με την τυρόπιτα, πρόκειται για διαφορετική συνταγή μιας και διαφέρουν στο φύλλο που χρησιμοποιείται. Στην νότια Ελλάδα δεν συναντάται με την ποικιλία που υπάρχει στην βόρεια.
Στη Νότια Ελλάδα, παραγγέλνεται ως «τυρόπιτα ταψιού» (μπουγάτσα με τυρί) ή «μπουγάτσα» (μπουγάτσα με κρέμα) και σερβίρεται ολόκληρη. Στην Νότια Ελλάδα μπουγάτσα αποκαλείται μόνο αυτή με "γέμιση" κρέμας διότι δεν γίνεται ο διαχωρισμός με βάση τον τύπο του φύλλου που χρησιμοποιείται.
 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV   PITA CAFÉ   Επιμενίδου 67, Άγιος 

Νικόλαος Λασιθίου  έναντι   νοσοκομείου)  τηλέφωνο: +30

 28410 21922