ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ DELIVERY




LIVE STREAMING ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO



 MEGA XORHGOS ΘΡΑΚΑ DELIVERY TV ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ  ΕΝΑ   THΛ-284183113 ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ                  ΣΠΟΡΤ ΔΩΡΕΑΝ  ME THN ΝΕΑ WEB TV




Το σουβλάκι-"καλαμάκι" είναι χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα από ψημένα κομμάτια κρέατος, το οποίο είναι ονομαστό σε όλο τον κόσμο και το οποίο σερβίρεται κυρίως σε ειδικά καταστήματα (σουβλατζίδικα). 



Είναι επίσης και ένας τύπος γρήγορου φαγητού που συναντάται σε υπαίθριες εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα. Στα ελληνικά πανηγύρια, σχεδόν πάντα συναντώνται πρόχειρες ψησταριές που πουλούν σουβλάκια με ψωμί.

Καλωσήρθατε στο Ψητοπωλείο  ΘΡΑΚΑ
Δημιουργήσουμε το νέο, ανανεωμένο ηλεκτρονικό μας κατάστημα με σκοπό την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτησή σας! Περιηγηθείτε στο νέο μας  ΘΡΑΚΑ DELIVERY TV, με λιγότερα βήματα για πιο γρήγορη διεκπεραίωση των παραγγελιών σας. Ανακαλύψτε τις καινούριες δυνατότητες που σας παρέχει το νέο μας κατάστημα,


 SE REPORTAZ SPOPRT LIVE FREE TV. Στη συνέχεια της λειτουργίας της νέας μας σελίδας θα σας ενημερώσουμε για νέες δυνατότητες που θα σας παρέχει με πολλές επιλογές προς όφελός σας και σε συνδυασμό πάντα με την ποιότητα των προϊόντων μας, θα γίνει η κάθε σας παραγγελία μια διασκεδαστική απόλαυση...Φιλικά, ΘΡΑΚΑ  ΘΡΑΚΑ DELIVERY TV,



Η συνταγή είναι γνωστή από την ελληνική αρχαιότητα. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Αθηναίου στο έργο του Δειπνοσοφιστές, ότι ο Ηγήσιππος στο Οψαρτυτικό του, δηλ. στον οδηγό μαγειρικής που έγραψε, αναφέρει ένα έδεσμα που λεγόταν κάνδαυλος και ήταν κάτι 

 MEGA XORHGOS ΘΡΑΚΑ DELIVERY TV ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ  ΕΝΑ   THΛ-284183113 ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ                  ΣΠΟΡΤ ΔΩΡΕΑΝ  ME THN ΝΕΑ WEB TV

ανάλογο με το σημερινό σουβλάκι. Συνδύαζε κομμάτια από ψητό κρέας, πίτα, τυρί και άνηθο και σερβιριζόταν με ζουμί (Αθήναιος, Δειπνοσοφιστές, 12, 516d).
Το σουβλάκι από εντόσθια αναφέρεται σε ρωμαϊκά 


κείμενα του 1ου αιώνα μ.Χ. αλλά και αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου μετά την άλωση, μικροπωλητές πωλούσαν στους δρόμους εκτός από φρούτα ή λαχανικά, και σουβλάκι με πίτα. Να σημειωθεί εδω οτι η λέξη σουβλάκι προέρχεται απο τη σούβλα που με τη σειρά της προέρχεται από το Λατινικό Subulus.

Αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος περασμένα σε μικρή ξύλινη σούβλα από

 καλαμιά και ψημένα. Στην περίπτωση αυτή, στη νότια Ελλάδα μπορεί να το

 παραγγείλει κανείς και ως "καλαμάκι", το οποίο σερβίρεται συνήθως με μια φέτα 

ψωμί. Μπορεί επίσης να φτιαχτεί από κρέας κοτόπουλου που, αν συνδυαστεί με 

μπέικον, αποκαλείται "κοτομπέικον". Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πίτα. 

Σπανιότερα φτιάχνεται και από κρέας αρνιού. Στην Ελλάδα το αρνίσιο σουβλάκι 

(Ντονέρ) δεν είναι τόσο διαδεδομένο, όπως για παράδειγμα είναι στις ανατολικές 

 MEGA XORHGOS ΘΡΑΚΑ DELIVERY TV ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ  ΕΝΑ   THΛ-284183113 ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ                  ΣΠΟΡΤ ΔΩΡΕΑΝ  ME THN ΝΕΑ WEB TV

χώρες (Τουρκία, Αίγυπτο)


Στην Αθήνα και σε ορισμένες περιοχές της Νότιας Ελλάδας, αποκαλείται καλαμάκι γιατί το ξύλο της σούβλας του είναι από καλαμιά.


 Επίσης σουβλάκι ονομάζουν τον γύρο που σερβίρεται με την παραδοσιακή συνταγή τυλιγμένος σε πίτα μαζί με πατάτες, ντομάτα, τζατζίκι και κρεμμύδι. Υπολογίζεται ότι μια πίτα με γύρο μπορεί να έχει μέχρι 700 θερμίδες.[3]
Στη Βόρεια Ελλάδα σερβίρεται σε μερίδες συνοδευόμενο από τηγανητές πατάτες, ή κάποιες σαλάτες, με το ξυλάκι, ή αλλιώς σερβίρεται τυλιγμένο σε πίτα ή ψωμάκι (και παραγγέλνεται ως "σουβλάκι σε πίτα ή ψωμάκι" μαζί με πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, κέτσαπ και μουστάρδα,


 ενώ προαιρετικά μπορεί να προστεθεί κάποιο είδος σαλάτας σε μορφή σάλτσας (τζατζίκι, τυροκαυτερή, κηπουρού, αγγουρομαγιονέζα κλπ).
Στην Κύπρο η αναφορά στο έδεσμα γίνεται συνήθως στον πληθυντικό (εκτός και αν η αναφορά γίνεται για να καθοριστεί το κύριο υλικό, π.χ. κοτόπουλο σουβλάκι), καθώς στα σουβλατζίδικα σερβίρεται πάντοτε σε κυπριακή πίτα,





 η οποία (με το περιεχόμενό της) αποτελεί πλήρες γεύμα. Η παραδοσιακή (κυπριακή) πίτα, εκτός από χοιρινά σουβλάκια, περιλαμβάνει ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι, ενώ συχνά μπαίνει αγγουράκι και ψιλοκομμένο λάχανο. Αναφορικά με τα δευτερεύοντα συστατικά που συνοδεύουν τα σουβλάκια,


 υπάρχουν και ακόμη πιο τοπικές διαφοροποιήσεις, όπως για παράδειγμα το διαδεδομένο συνήθειο στη Λάρνακα να βάζουν στην πίτα και ταχίνι, και στη Λεμεσό να βάζουν και πίκλες. Εκτός από χοιρινό σουβλάκι, τα σουβλατζίδικα στην Κύπρο σήμερα προσφέρουν επίσης κοτόπουλο σουβλάκι και σεφταλιά, τα οποία μπορούν να παραγγελθούν και σε συνδυασμό (π.χ. μια πίτα "μιξ", η οποία περιέχει κατά το ήμισυ σουβλάκια και κατά το ήμισυ σεφταλιά), καθώς και άλλα είδη σχάρας, όπως χαλούμι ή μανιτάρια στην πίτα.

Εκτός από το κλασικό σουβλάκι φτιάχνονται, κυρίως στα εστιατόρια, και μεγαλύτερα σουβλάκια, συνήθως σε μεταλλική σούβλα (κοντοσούβλι), που σερβίρονται ως μερίδα μαζί με πατάτες, σαλάτα και κάποια σως. Κάποιες φορές ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος παρεμβάλλονται κομμάτια πιπεριάς, κρεμμυδιού και ντομάτας.

 MEGA XORHGOS ΘΡΑΚΑ DELIVERY TV ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ  ΕΝΑ   THΛ-284183113 ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ                  ΣΠΟΡΤ ΔΩΡΕΑΝ  ME THN ΝΕΑ WEB TV


Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος από 

διάφορα μέρη του ζώου. Το νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το λαιμό του 

χοίρου. Ονομάζεται από την ελληνική γύρα ή αλλιώς περιστροφή που κάνει το κρέας 

στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα που περνιέται για να ψηθεί γύρω από τον άξονά 

της, με τη φωτιά στη μια πλευρά. Ο γύρος φτιάχνεται και με κιμά - όπως το γνωστό

 κεμπάπ - αλλά και με κρέας κοτόπουλου. Προσφέρεται τυλιγμένος σε πίτα (άζυμο 

ψωμί), αλλά και ως μερίδα. Σερβίρεται με διάφορες σαλάτες - χαρακτηριστικότερη 


το τζατζίκι - ντομάτα, κρεμμύδι και

 τηγανητές πατάτες. Σήμερα στην Ελλάδα

 ο γύρος

 με κιμά έχει απαγορευθεί με σχετική 

αγορανομική διάταξη λόγω των 

υγειονομικών

 παραβάσεων που είχαν σημειωθεί[1].


Τα μικρομάγαζα που άνοιξαν το 1922-1923 οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη μετά τον πόλεμο εξαπλώθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι συνταγές του γύρου εξαπλώθηκαν με την μετανάστευση ως την Αμερική και την Αυστραλία.
Σήμερα, μεγάλες εταιρίες εστίασης, όπως τα Goody's, τα everest (Πολίτικο) και τα 

McDonald's προσφέρουν κάποια παραλλαγή

 γύρου στο μενού τους. Στην Γερμανία και την 

Γαλλία το ντόνερ αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο έτοιμο φαγητό, ενώ και ο

 χοιρινός γύρος των Ελλήνων αποτελεί γνωστό φαγητό. Νέες γεύσεις προστέθηκαν,

 ενώ υπάρχουν πλέον και ο "πράσινος ή οικολογικός γύρος" και ο "παιδικός γύρος".

 MEGA XORHGOS ΘΡΑΚΑ DELIVERY TV ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ  ΕΝΑ   THΛ-284183113 ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ                  ΣΠΟΡΤ ΔΩΡΕΑΝ  ME THN ΝΕΑ WEB TV




Το αραβικό φαγητό shawarma και το μεξικάνικο tacos al pastor είναι όλα παρόμοια με τον γύρο, και όλα προέρχονται από το Τουρκικό Ντόνερ Κεμπάπ το οποίο δημιουργήθηκε στην πόλη Προύσα τον 19ο αιώνα. Το ντονέρ κεμπάπ αποτελείται από αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας ή κοτόπουλο, ωστόσο στην Ελλάδα επικράτησε παραλλαγή με χοιρινό, αφού οι Χριστιανοί μπορούν να καταναλώσουν αυτό το κρέας.[4]
Στα Αραβικά Εμιράτα βάζουν αντί για τζατζίκι ψιλοκομμένο φιστίκι, ενώ ακόμα και σήμερα στην Κρήτη χρησιμοποιούν γιαούρτι.
Ο γύρος είναι ένα από τα σημαντικότερα εδέσματα που έχει σκοπό να δοκιμάσει ο τουρίστας κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, μαζί με το μουσακά και το σουβλάκι.
Η Θράκα


 Κωνσταντίνου Καραμανλή 5 Άγιος Νικόλαος 
 284183113
 Ανοιχτά: 12:00 με 01:00






 Η Θράκα
Άγιος Νικόλαος, Άγιος Νικόλαος
Κωνσταντίνου Καραμανλή 5
Τηλ: 284183113
©2013 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος


















 MEGA XORHGOS ΘΡΑΚΑ DELIVERY TV ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΜΕ  ΕΝΑ   THΛ-284183113 ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ                  ΣΠΟΡΤ ΔΩΡΕΑΝ  ME THN ΝΕΑ WEB TV