Χουλάκης Κωνσταντίνος θραψανο MINOAN POTTERY




                                                    ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΩΝΤΑΝΟ

                                 LIVE TV 150 KANALIA       SKANDALO TV 



ΗΜινωϊκή Αγγειοπλαστική, σας καλοσωρίζει στην ιστοσελίδα της, όπου συνδυάζει την παράδοση με την τέχνη και την πολυμορφία των χειροποίητων αγγείων που διαθέτουν τα κρητικά κεραμικά, με φυσική αντοχή στον χρόνο, δημιουργώντας αριστουργήματα αγγειοπλαστικής τεχνής.

Η κεραμική τέχνη στο Θραψανό και η ιστορία της χάνεται βαθιά στο χρόνο.

Οι πρώτες αναφορές που βεβαιώνουν την ύπαρξη κρητικής κεραμικής τέχνης εμφανίζονται στα τέλη του 16ου αιώνα, ενώ επίσημα έγγραφα των αρχείων της ενετοκρατίας αναφέρουν το Θραψανό ως χωριό των αγγειοπλαστών, υπογραμμίζοντας τη μακραίωνη παράδοσή του στην αγγειοπλαστική τέχνη.

Εξάλλου ογκομετρικές εκτιμήσεις στο σημείο εξόρυξης αργιλοχώματος της περιοχής εκτείνουν τα όρια ύπαρξης της κεραμικής μέχρι τον 4 π.Χ. αιώνα ή και παλαιότερα.


Στο Θραψανό, η κεραμική τέχνη συνεχίζεται δυναμικά στο εργαστήριό μας “Minoan Pottery” χωρίς να εγκαταλείπονται τα παραδοσιακά σχήματα αλλά ούτε οι πατροπαράδοτες τεχνικές: οι ίδιες κινήσεις των χεριών, τα ίδια εργαλεία, ο ίδιος τρόπος όπτησης, η ίδια σχέση μεταξύ των μαστόρων και των βοηθών τους.

Αν και η χρήση μερικών σύγχρονων κεραμικών εργαλείων και μέσων είναι πλέον απαραίτητη προκείμενου να εξυπηρετηθεί ο ρυθμός της αγγειοπλαστικής  παραγωγής, αυτή γίνεται χωρίς να υπεισέρχονται στο στάδιο της χειροποίητης δημιουργίας τωνπήλινων αγγείων.

Στο εργαστήριό μας, επιχειρείται με σιγουριά το επόμενο βήμα της αγγειοπλαστικής τέχνης, γιατί στηριζόμαστε στη σταθερή βάση της παράδοσης αλλά και στην μακραίωνη εμπειρία που περνά από πατέρα σε γιο αιώνες τώρα, συνδέοντας το σήμερα με τη μινωική αγγειοπλαστική τέχνη.









Το χώμα και το νερό μας δίνουν το μέσο, 
η παράδοση, το μεράκι και η αγάπη μας για την τέχνη, 
μας δείχνουν το δρόμο και δίνουν το σχήμα, 
ενώ η φωτιά μας τα διατηρεί αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο.







Δημοσιεύματα
National Geographic
national_cover_100.jpg

Αναφορά στο εργαστήριό μας απο το διεθνούς κύρους περιοδικό National Geographic, σε ειδική ταξιδιωτική έκδοση του 2007 για την Κρήτη με αναφορά στα κρητικά κεραμικά. Ο εικονιζόμενος αγγειοπλάστης είναι ο Κώστας Χουλάκης.





Διαβάστε περισσότερα...
New Ceramics
new_ceramics_cover_100.jpg

Αναφορά στο εργαστήριό μας στο πρώτο τεύχος του 2008, του έγκυρου Γερμανικού περιοδικού "New Ceramics", που ασχολείτε με την αγγειοπλαστική - κεραμική. Οι φωτογραφίες της σελίδας είναι απο το εργαστήριό μας. 



Διαβάστε περισσότερα...












Videos
Minoan Pottery Videos










Επικοινωνία
Χουλάκης Κωνσταντίνος
Διεύθυνση:
Θραψανό
Ηράκλειο
Κρήτης
Τ.Κ. 70006

Τηλέφωνο: 00 30 28910 41296
Fax: 00 30 28910 41296
Επικοινωνία

Στείλτε το μήνυμά σας:






















 Ψήσιμο σε παραδοσιακό

Welcome To Revolver Maps 2.0

χρησιμοποιήστε τα κουμπιά για τον έλεγχο περιστροφής και zoom
  LIVE ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ